28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Lényeges az etikett címke alapanyaga

A méret és alapanyaghasználat. Talán ez a két legfontosabb tényező az etikett címke kiválasztása során. Viszont mindenekelőtt egy megfelelő beszállítót kell találnunk, aki folyamatosan képes biztosítani az alapanyagot, ami ez esetben maga a címke.

Érdemes tesztelni az etikett címkét

A tekercses változatok főként akkor használatosak, amikor nagyobb mennyiségben szükséges a címkézés. Ez esetben egy minőségi címkenyomtatóra is szükségünk lesz. De most maradjunk magánál az etikett címkénél, aminek a kiválasztása egyszerűnek tűnhet, mégis megtörténhet, hogy rosszul döntünk egy adott változattal kapcsolatban.

Nincs is annál bosszantóbb, amikor többezer felcímkézésre váró termékkel állunk szemben, az etikett címke viszont nem tapad, elmosódik, idő előtt leválik. Kidobott pénz és rengeteg elpazarolt idő… Ebből következik, hogy a címkézést érdemes előzetesen átgondolni, hiszen bizonyos alkalmazási módok megkövetelik a ragasztóanyag tesztelését.

Az etikett címke nyomtatása és anyaga

 

Ehhez a már említett címkenyomtatóra lesz szükség, aminél szintén nem mindegy, hogy milyen paraméterekkel rendelkezik, elvégre sokat számít, hogy mekkora tekercs befogadására képes. Nem árt tisztában lenni a tekercsek alapméreteivel és az ezen található címkék elhelyezésével, a címkék közötti távolsággal (GAP), amit pl. S betűvel jelölnek.

A Direkt termál a legegyszerűbb változat, amelynek az a legnagyobb előnye, hogy nincs szükség festékszalagra a nyomtatáshoz, mivel a nyomtatófej által kibocsátott hő hatására készül el a nyomat. Főként vonalkódok, termékleírások, polc vagy kartoncímkézés, raklap jelölés során alkalmazzák. A rövid távú címkézéshez ideális.

Beltéri felhasználáshoz papír alapanyagra lesz szükség, amihez már festékszalag is kell a nyomtatást illetően. Ez azt is jelenti, hogy a nyomtatás költsége ezáltal megnő. Az előnye, hogy az előbbivel ellentétben, fizikai hatások esetén nem színeződik el, jól olvasható marad. A műanyag etikett címkére RESIN festékszalaggal történik a nyomtatás. Kül- és beltéri használatra egyaránt alkalmas.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok