26 °C, Budapest
26 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Olykor a részletekben bújik meg a lényeg!

A lakberendezés több lépcsőfokból áll. A nagyobb horderejű döntések a jelentőségteljes méretű bútorokhoz kapcsolódnak. Szekrények, ágyak, asztalok. Ám a sok, aprónak tűnő elhatározás is rengeteget nyom a latba. Sőt, valójában ezek összeadódnak, s eggyé váló képet alkotnak. Úgyhogy nagyon nem mellékesek a csak látszólag nüansznyi döntések.

Vigyázat, az elnevezés megtévesztő lehet!

dohányzóasztalok kapcsán sokakban él egy olyan elgondolás, hogy ezek a bútordarabok kizárólag a cigarettázók számára hasznosak. Akik otthonuk nyugalmában és csendjében gyújtanak rá, miközben a hamutálakat a stílusos asztalkáik tetejére rakják. Amúgy nagyon idilli, már-már romantikus hangulatot kelt ez a jelenet, de a valóságban egy kicsit sem életszerű. S ezt vélhetően a dohányosok is megerősíthetik.

Bár a megnevezés ténylegesen megtévesztő, de túllépve ezen hamar belátható, hogy az előnyök gyakorlatilag bárkinek hasznára válhatnak.

A kis méretű, főleg alacsony kivitelű asztalkák stílusosak, szépek, ugyanakkor természetesen praktikus feladatok teljesítésére is megfelelőek. Akár még pakolásra is alkalmasak, igaz azért elsősorban nem erre hivatottak. Főleg az üveglappal fedett variációk nem erre születtek.

A gondozásuk nem jelenthet kihívást, miközben vonzó kisugárzásukkal és nem mindennapi hangulatukkal rengeteget adhatnak hozzá az adott helyiség pozitív légköréhez. Miközben történetesen unalmas bútordaraboknak sem mondhatóak, egyrészt azért, mert a kínálatban számtalan kialakítás fedezhető fel. Másrészt egy időre úgy tűnt kimentek a divatból, ám pár éve újra feltűntek a színen, és azóta sorban csábítják el a szíveket.

Jó, ha a TV önmagában szép, de a látvány tovább fokozható!

TV-állványok keretbe foglalhatják a sokak életében főszerepet játszó képernyőket. Az eszközök amúgy, különösen manapság ténylegesen stílusos jegyeket testesítenek meg. De ez nem azt jelenti, hogy a szemeket kényeztető kisugárzás nem fokozható tovább.

Ami lényeges, hogy az állványok nem jó, ha túlságosan feltűnőek, ha túlzó kontrasztot képeznek az érintett helyiségben, hiszen ekkor nem fognak passzolni a szoba egészéhez. Másrészt elvonhatják a figyelmet az egyéb berendezési tárgyakról, amit nem feltétlenül szeretnénk.

A vonzó megjelenés természetesen olyan alap, amire nyugodtan lehet tovább építkezni, de ezen a téren a visszafogottabb jellemvonások támogatása és erősítése kifizetődő taktika.

A fotó forrása: Followtheflow / Shutterstock.com

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok