6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Laptoptáska választása okosan

A laptopok nagy előnye a könnyű súlyból eredő hordozhatóság, de emiatt védelemre is szorulnak, hiszen útközben számtalan baleset érheti a gépet. Laptoptáskába pakolva nemcsak megóvhatjuk, de fel is öltöztethetjük, stílusunkhoz szabhatjuk.

Amikor laptopot vásárolsz, nemcsak a hasznos perifériákat érdemes beszerezned hozzá, hanem egy laptoptáskát is. De ennek kiválasztása sem egyszerű feladat, számos szempontot kell mérlegelned. Összeszedtük a legfontosabbakat, tarts velünk!

A biztonság legyen elsődleges

Mivel a laptoptáska elsődleges funkciója a hordozható gép védelme, ezért a táska legyen párnázott, de kissé merev, hogy megvédhesse a laptopot az ütődésektől, mechanikai behatásoktól. 

Gondold át, mennyit és milyen körülmények között fogod használni. A laptopot berakod az autóba, és elgurulsz az irodáig, vagy biciklizel, közösségi közlekedéssel utazol odáig? Gyakran tartasz prezentációkat különböző helyeken, ahova tömegközlekedsz? Netán repülővel utazol? Sokat gyalogolsz, emiatt gondolnod kell arra is, hogy megvédd az esőtől, hótól a laptopodat?

Az USAnotebook laptoptáska és védőtok választékában olyan neves gyártók minőségi modelljei is szerepelnek, mint az American Tourister vagy a Samsonite.

Milyen szempontok alapján válassz laptoptáskát?

Gondold át, hogyan szeretnéd leginkább hordozni: háton, vállon vagy kézben? Ha sokat repülsz, és a laptop akkor is útitársad, célszerű lehet egy gurulós laptoptáskát választani, ami kézipoggyászként felvihető a kabinba, és még a kiegészítőknek, egyéb felszerelésnek is helyet biztosít. 

A zsebek, külön rekeszek is hasznosak lehetnek, ha nem csak az autóig van szükséged a táskára.

A laptopod súlya is behatárolhatja, milyen táskát válassz, hiszen egy nehezebb darabot kényelmetlen lehet tartósan kézben vinni, bármennyire is elegáns. 

Következhet a megfelelő méretű táska kiválasztása. Általánosságban igaz, hogy a laptopnál eggyel nagyobb méretű táska lesz ideális, hiszen a gépen kívül legalább az egérnek, egy külső merevlemeznek, néhány kisebb személyes tárgyadnak is bele kell férnie. A túl szűk táska, vagy aminek a cipzárja súrolja a laptopházat, nem lesz megfelelő, mivel így magától a táskától is sérülhet a gép. Javasoljuk, hogy megvásárlás előtt lehetőség szerint próbáld bele a notebookodat.

A hölgyek ízlése talán még kényesebb laptoptáska témában, mivel még inkább odafigyelnek a részletekre, az egyes ruhadarabok egymáshoz illőségére. Női laptoptáskákat számtalan színben és mintával készítenek, hogy mindenki megtalálhassa a neki leginkább tetsző és praktikus darabot.

Milyen anyagból készüljön a laptoptáska?

Bár a bőrből készült táska azonkívül, hogy elegáns, rendkívül tartós, kopásálló, természetesen vízálló, elég drága lehet, így ha nem tudsz annyit szánni rá, akkor valamilyen szintetikus anyagból készített darabot keress. 

Ha sok hordozásnak lesz kitéve a táska, strapabíró anyagút válassz. Léteznek ma már vágásbiztos anyagból készült, lopásbiztos táskák is, valamint a városi közlekedéshez fényvisszaverős modellek.