6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Kedd
2023.12.02. szombat, Melinda
filter.hu filter.hu

Céges számítógéppark felújítása 2022-ben? Igen!

Miért ne lehetne a következő projekted cégvezetőként a céges számítógéppark felújítása 2022-ben? Tudom, hogy számos nehézség nyomja a vállad, melyek közül csak egy az elavuló informatikai eszközpark. Mégis egy elég fontos területről van szó, mely alapjaiban tudja megváltoztatni az alkalmazottak munkához való hozzáállását.

Céges számítógéppark felújítás = jobb munkamorál?

Ha szinte napi szinten van egy számítógép az irodában, ami bedobja az unalmast, akkor ezt bizonyára már unják az alkalmazottaid. Hidd el, egy elavult és lassú számítógéppark az őrületbe tudja kergetni a munkavállalóidat. És nincs kétségem afelől, hogy téged is!

Hiába szeretne valaki dolgozni, vagy csak haladni a feladataival, nagyon demoralizáló lehet az, ha folyamatosan lefagy a gépe. Hamar elmegy tőle majd a kedve, és ez egyúttal egyenes út a munkahelyi stressz kialakulása felé is. Főleg, ha még a silány minőségű számítógépek miatt kell valakinek túlóráznia. Az ilyen állapotokat el kell kerülni! A legjobb, ha megelőzöd őket.

Céges laptop a kollégáknak? Jó ötlet!

Szerintem nem kell felsorolni, hogy milyen nehézségekkel kell nap mint nap megküzdened. Ebben a nehéz pandémiás, magas inflációval terhelt időszakban nagyon fontos dolgod van! Egyben kell tartanod a céged, és a beosztottjaid mentális egészségének megőrzéséért is tenned kell! Nagyon könnyen széteshet az ember ebben a nehéz időszakban.

Ha egy céges laptopot kapnak a munkatársaid, azzal nagy lépést teszel előre. Megszünteted azt a stresszt, amit az elavult számítógépek okoznak, és gyorsul is a munka! Másrészt könnyebben vezetheted be az átmeneti vagy végleges home office-t is. Ez akár költségcsökkentő is lehet, de mindenképp moráljavító!

Nagyon jól tud jönni ez a céges laptop akkor is, ha valakinek tünetmentes covidosként házi karanténba kell vonulnia. Ekkor ha tud dolgozni, megteheti otthonról, a kapott hordozható számítógépén.

Ráadásul ez egyfajta béren kívüli juttatásként is felfogható, növelheti a munkahely presztízsét, csökkentheti a fluktuációt. Ezért is érdemes például kiváló bevizsgált, tesztelt és felújított használt Dell laptopokra beruházni.

De hogy férne ez bele a költségvetésbe?

Ha egy új, prémium business laptopban gondolkozol, az alsó hangon is fél millió per darab. És akkor ezt szorozd meg annyival, ahány munkavállalódnak be kell szerezned. Két főnél máris egy millió forint kiadásnál tartunk, tíz főnél ez 5 millió forint. Alsó hangon.

Vehetnél olcsóbb, nem üzleti célokra szánt gépeket is. De ezek nem akkora terhelésre lettek tervezve, mint a business laptopok. Ezért rövid időn belül sűrű látogatók lesznek a szervizben. Egy üzleti gép ezzel szemben jól bírja a folyamatos, napi 8-10-12 órás intenzív igénybevételt.

A már említett használt, felújított üzleti laptopok tökéletes választást jelentenek! Ráadásul, ha bevezeted a home office-t, akkor is spórolsz a fűtési költségen és az áram árán.