23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
21°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Fontos kérdések, amiket érdemes feltenni etetőhajó vásárlás előtt!

Mik lehetnek az etetőhajó választás és beszerzés leginkább szóba jöhető szempontjai? Mit gondoljunk át akkor, amikor az etetőhajó vásárlásának a kérdését elemezzük és jól szeretnénk dönteni?

Ebben a kérdéskörben igyekszünk hathatós segítséget nyújtani a bejegyzés keretei között. Remélhetőleg rámutatva arra, hogy viszonylag egyszerű dolgokat megfontolva könnyen rátalálhatunk egy meglehetősen nagy tudású etetőhajóra, méghozzá egészen kedvező áron.

Mekkora legyen a hatótáv?

Természetesen ezt nehéz alapból meghatározni, hiszen ismerni kell hozzá a közeljövőben meghorgászni tervezett horgászvizek adottságait. Egy közelítő érték viszont könnyen meghatározható, ami az esetek zömében elegendőnek szokott bizonyulni. Eszerint pedig az 500 méteres hatótáv az, amit joggal várhatunk el egy etetőhajótól. Ha ez adott, akkor nagy valószínűséggel nem fogunk csalódni.

Milyen nagyságú legyen az etető kapacitás?

Mivel az etetőhajó akkor az igazi, ha a peca és a behúzás mellett etetni is tudunk a segítségével, ezért nem mindegy a kapacitás sem. Az ugyebár nem lehet cél, hogy sok kicsi lépésben hordjuk úgymond be a horgászhelyre a bojlit, a magvakat. Éppen ezért azt érdemes alapul venni, hogy a választott etetőhajó lehetőleg 1,5 kilogramm kapacitásra legyen képes, ami már tisztes mennyiség az etetéshez.

Segítse-e a horgászatot az etetőhajó GPS funkciója?

Különösen a távolra történő vagy az éjszakai horgászatok ideje alatt lehet elképesztően hasznos a GPS funkció. Például a Cheapfishing webáruház etetőhajó kínálatában megtalálható etetőhajó modellek között sokban ott van a GPS, ami nagy segítség a tűpontos horgászatokhoz.

Lehet-e szükségünk pót akkumulátorra vagy szivargyújtós töltőre?

Ezt akkor érdemes átgondolni, ha a megtervezett bojlis vagy feeder horgászatok hosszabb időtartamúak, vagy pedig olyan körülmények között történnek, ahol nincs elektromos villanyhálózat.

Ha van csere akkumulátor, a töltést pedig az autó segítségével is meg lehet oldani, az mindenképp plusz segítséget jelent, hisz biztosan nem fogjuk nélkülözni az etetőhajónkat egyetlen egy percre sem.

Mennyit szeretnénk az etetőhajó beszerzésére költeni?

Természetesen ezt a kérdést sem javasolt megkerülni. Mindenkinek saját magának kell felmérnie, hogy mennyit tud és szeretne költeni az etetőhajó beszerzésére. Ami jó hír ennek kapcsán, hogy manapság egészen kedvező áron, akár néhány tízezer forintért is lehet minőségi etetőhajót beszerezni.

Amire érdemes úgy tekinteni, mint egy megtérülő befektetésre. Ráadásul az etetőhajó nemcsak izgalmas horgász élményekhez segít hozzá bennünket, hanem a szó szoros értelmében a horgunkra segíthet csalni életünk halát. Márpedig ez bizonyosan megéri a befektetést!

 

Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
Technikák/ hírek
Programok
További anyagok