14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Tekercses etikett címke - tudj meg minél többet a használatáról!

Akár vásárlóként, akár felhasználóként, de az etikett címkékkel nap mint nap találkozol. Vásárlóként elolvasod a rajta található termékinformációkat, felhasználóként pedig elhelyezed azokat a vevők tájékoztatása érdekében.

Hogy tudod eldönteni, hogy milyen etikett címkét használj?

Egyszerűen. Miért? Mert csak néhány alapvető kérdésre kell ismerned a pontos választ. Ez az egyénre szabottság fogja ugyanis meghatározni azt, hogy neked melyik lesz a legmegfelelőbb. Lássuk, mik ezek a kérdések!

  • Milyen körülmények között akarod használni az öntapadós etikett címkéket?
  • Mennyi ideig kell a címkéknek az információkat megőrizni?
  • Milyen felületre szeretnéd a címkéket felragasztani?
  • Milyen hőmérsékleten akarod használni a címkéket?
  • Mennyire legyen költséghatékony?

A tekercses etikett címke felhasználási körülményei

Amikor öntapadós tekercses etikett címkét választasz, alaposan meg kell fontolni, hogy a felragasztott címke milyen életutat fog bejárni. Teljesen eltérő igénye van azoknak a termékeknek, amelyeket csak beltérben, száraz körülmények között tartanak, mint azoknak, amiket nedvesség ér.

A kültéri körülmények: a víz, a por, a napsütés, a mechanikai hatások - bizony egy papír címkét hamar tönkretesznek. Viszont pénzkidobás lenne beltéren drága műanyag címkéket használni - hacsak nem extra hosszú ideig kell megőriznie az információkat.

Ismerd meg az Etikett-Címke-Shop tekercses öntapadó etikett címkéinek típusai!

  • Papír etikett címke: a leggyakrabban használt, kedvező árú kellékanyag, beltéri körülmények közötti általános címkézésre.
  • Direkt Thermo etikett címke: ez a legegyszerűbben használható, mivel a nyomtatásához semmilyen egyéb kellékanyag nem kell. Beltéri körülményekhez javasolt - a közvetlen napsütés és a súrlódás ártalmas erre a címkére nézve. Maximum 1-3 évig képes megőrizni az információkat, ami a tárolás függvénye is.
  • Műanyag etikett címke: kül- és beltéren egyaránt időjárásálló címkézést biztosít - ellenáll a nedvességnek és a mechanikai behatásoknak. Drága - a használatához festékszalag és termál-transzfer módban működő vonalkód nyomtató szükséges.

Fontos szempont az alkalmazási felület is!

A következő fontos kérdés, amit érdemes alaposan körüljárni az öntapadós tekercses etikett címke kiválasztásánál az az, hogy milyen felületre szeretnéd felragasztani. Léteznek általános ragasztóval ellátott etikett címkék, amelyek hétköznapi beltéri használat esetén jelentenek ideális megoldást. Ez az esetek kilencven százalékában tökéletesen ellátják a kívánt feladatokat.

De nem árt felkészülnöd a speciálisabb esetekre sem, amikor a címkézendő felület kívánja meg a megszokottól eltérő alkalmazást! A felület lehet: fém, fa, műanyag, bőr, textil vagy karton. Szintén szempont az is, hogy milyen a felragasztási hőmérséklet, azaz meleg vagy hideg termékre kerül a címke, mert ez is lényeges a címketípus kijelölésénél. Az sem mindegy, hogy az adott címkét el kell-e távolítani a felületről, esetleg biztonsági címkeként funkcionál. 

Összegezve elmondhatjuk, hogy érdemes mindig körültekintően választani, ha öntapadós tekercses etikett címke vásárlásáról van szó!