28 °C, Budapest
28 °C
Budapest
Holnap
25°
Holnapután
22°
Péntek
22°
2023.06.06. kedd, Norbert
filter.hu filter.hu

Utasbiztosítás síeléshez

Sok minden megfordul az ember fejében, amikor egy sítúrára készül. Egyrészt nagyon izgatottak vagyunk az élmény miatt, ugyanakkor idegesek, és bizonytalanok abban, hogy pontosan mire számítsunk.

Hiába iszonyat felszabadító érzés a frissen lehullott havon lesiklani, a síelés és a snowboardozás igenis veszélyes. Még a legrátermettebb sportolók is sokszor nagyot buknak közben. A síbiztosítással a tarsolyunkban viszont tökéletes nyugalommal indulhatunk neki egy sítúrának, és menekülhetünk el kicsit a szürke hétköznapokból a hegyekbe.

Most pedig felsorolunk pár indokot, hogy miért is fontos a síbiztosítás télen.

A sí- és snowboardtúrák drágák

Gondoljunk csak bele az alábbi szituációba! Mindig is arról álmodoztunk, hogy elvihessük a gyermekeinket síelni, hogy ők is megtapasztalják milyen lecsúszni Obertauern csodás lejtőin. Minden le van foglalva: a szállás, a felvonójegyek, az eszközbérlés és a gyerekeknek szóló órák. Aztán az indulás előtti este a legkisebbik azt mondja, hogy nagyon nem érzi jól magát. Ó, nem… 

Obertauern síközpontjaiban egy napijegy átlagos költsége 50 EUR. Ehhez hozzá kell adni a felszerelés bérlését, majd meg kell szorozni a családtagok számával, plusz beleszámítani a szállás, az utazás és az étkezés költségeit… Akárhogy is csűrjük csavarjuk, ez elég sok pénz, ami könnyedén elúszhat. 

De nem kell kétségbe esni, hiszen a síbiztosítással ezt kivédhetjük. Mivel egyes cégeknél az útlemondás költségeinek visszatérítését is magában foglalja. Viszont van, ahol kiegészítő opció gyanánt lehet megkötni. 

Megvédheti a cuccainkat 

Egy nagy téli sítúra előtt ki az, aki nem szereti meglepni magát pár drágább dologgal, mondjuk egy Oakley síszemüveggel? Nos, képzeljük csak el, hogy betérünk egy hüttébe, letesszük egy asztalra, amíg elmegyünk a pulthoz kávéért, és mire visszatérünk a méregdrága “okulárénknak” se híre se hamva. 

Ha van síbiztosításunk, és kiterjed a poggyászokra is, akkor pánikra semmi ok. Sokan abban a tévhitben vannak, hogy ez a tényező csak a bőröndöt jelenti. Pedig magában foglalja az utazás során magunkkal vitt személyes tulajdont is. 

Tehát ha elveszik, megsérül vagy ellopják a holminkat, akkor a síbiztosítás fedezheti azok javításának vagy cseréjének költségeit, vagy a tényleges pénzbeli értéküket.

Sérülés esetén is segíthet

Kecsesen siklunk le a lejtőn, amikor észrevesszük, hogy hirtelen egy snowboardos került elénk. Hogy elkerüljük az ütközést, megpróbálunk kitérni, de a felvonó oszlopának ütközünk, és a következő dolog, amit látunk az egy kórházi szoba. Most mi lesz?

A síbiztosítás segíthet a szükséges ellátásban, mivel megtérítheti a sürgősségi ellátás költségeit, illetve fedezheti a legközelebbi kórházba való szállítást is, ha a helyi egészségügyi intézmények nem tudnak megfelelően ellátni bennünket. 

Azt sem szabad elfelejteni, hogy ha olyan helyen sérülünk meg, ami autóval nem megközelíthető, akkor a mentőhelikopterrel való szállítás ára sem a mi pénztárcánkat terheli.

Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
További anyagok