9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Női joggerek – hogyan viseljük őket stílusosan?

A joggerre hétköznapi nyelven általában melegítőnadrágként hivatkoznak. Pedig van néhány apró különbség, ami megkülönbözteti a joggert a melegítőtől. Ráadásul napjainkra már a jogger inkább jelent egy szabásfazont, mint sportos nadrágtípust. Nézzük meg tehát, mik is pontosan a joggerek, és hogyan érdemes viselni őket.

Mi az a jogger?

A jogger másik nevén futónadrág, amelyet eredetileg pontosan arra terveztek, amire neve is utal. Ebből adódóan ez a fazon kiváló futáshoz. Ez annak köszönhető, hogy az ülep részénél lazább, míg a lábszárnál szűkebb szabással rendelkezik, így pedig tökéletesen tudunk különféle mozgásformákat végezni benne anélkül, hogy a lábszárunkon csúszkálna, vagy az ülepünknél túlfeszülne a nadrág. A jogger tehát egy roppant kényelmes fazonú nadrág. Pontosan emiatt került be néhány éve a divatvilágba, idén pedig igazán felkapottá vált.

Hogyan viseljük a joggert stílusosan?

Ezt a nadrágtípust számtalan variációba hordhatjuk, attól függően, hogy a jogger milyen anyagból készült. A sportos pamutdarabok például edzéshez vagy hétköznapi viselethez is tökéletesek egy csinos sneakerrel. Tehát remekül megy a sportos és az underground stílushoz is. Viszont a jogger farmerváltozata, amit mellesleg megvásárolhatunk a Bolf webáruházában, már jóval univerzálisabb lehetőségeket kínál. Ezt bizony akár már magassarkúval vagy magasszárú csizmával is felvehetjük – bakancs mellé kifejezetten vagány stílust eredményez. Attól függően tehát, hogy milyen az anyaga és a színe, különféle szettekhez passzolnak az egyes joggerek.

Elegáns joggerek?

A joggerfazon manapság már lehet bőrnadrág vagy bármilyen más típus – akár farmer is. Előbbi slim fit változatban, de akár bővebb verzióban is eszméletlenül dögös megjelenést kölcsönözhet egy magassarkú csizmával. Joggereket manapság már kifejezetten elegáns anyagokból is gyártanak. A lazább ülep miatt pedig kifejezetten keleties öltözék lehet a végeredmény, ha selymet választunk. Nem asszociálhatunk többé a jogger szóról automatikusan a sportruházatra, mert a divatvilág rácáfolt erre már jó pár évvel ezelőtt.

Kinek érdemes joggert viselnie?

Ha jó méretet választunk, akkor bárki számára trendi, csinos nadrágtípus lehet. Erre érdemes viszont odafigyelni. Ha túl szűk nadrágot választunk, akkor kifejezetten kaotikus hatást kelt majd más ruhadarabokkal. Ezért ne legyünk hiúk, és valós méreteink alapján válasszunk joggert. Egy pamut jogger például leginkább sztreccs anyagokból készül. Ilyen anyagoknál gyakran elkövetjük azt a hibát, hogy a nadrág bár jó ránk, mégis túlfeszül. Joggereknél viszont nem igazán szerencsés, ha ez történik. Ezért ruhapróba során figyeljünk oda arra, hogy az üleprész szabad mozgást biztosítson, míg a vádlinál ne legyen túlságosan szoros. Ha ez a két dolog stimmel, akkor biztosak lehetünk benne, hogy megfelelő joggert választottunk. Viszont ha az üleprész túl bő, a vádlinál pedig lóg a nadrágszár, akkor túl nagy méretet fogtunk ki – ami szintén nem túl szerencsés.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok