15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Hogyan helyezzük el az asztalt a konyhában vagy az étkezőben?

A konyha- és étkezőasztalok általában családi és társasági életünk középpontját jelentik. Itt zajlanak le a legünnepibb étkezések, itt kerül sor a legemlékezetesebb beszélgetésekre

Ezért is olyan fontos, hogy megfelelően helyezzük el az asztalt. Mi az, amit mindenképpen figyelembe kell vennünk, hogy a helyiség használata is kényelmes legyen? Milyen megoldások elérhetők, és melyik mikor válik be a legjobban?

Középen

Az első megoldás az, amikor a konyha vagy az étkező közepén helyezzük el az asztalt. Ez jó megoldás lehet, de csak nagyméretű helyiségek esetében, különben megnehezítik a szabad közeledést. A helyiség közepén a fa asztalok, valamint a díszes lábazatú darabok mutatnak igazán jól. Egy ilyen bútor remek díszévé válik a helyiségnek.

A fal mellett

konyha- és étkezőasztalokat a helyiség egyik fala mentén is felállíthatjuk. Ez különösen a szerényebb méretű belterekben ideális megoldás. Így maga a bútor is könnyen hozzáférhető, és a szabad közlekedést sem gátolja, vagyis a helyiség ergonómiája tökéletes lesz. Itt azonban sokat számít az asztallap formája, hiszen a fal mellett a négyzet vagy téglalap alakú asztalok férnek el a legkényelmesebben.

Kinyitható konyhaasztal

Egy kifejezetten szűk konyhában előfordulhat, hogy sem középen, sem a fal mentén nem fér el az asztal. Ilyen esetben egy harmadik megoldást javasolunk, amely szintén nagyon jó szolgálatot tehet. A kinyitható konyhaasztalok közül kis helyiségekben a falhoz rögzíthető darabok a legpraktikusabbak. Ezzel a funkcionális megoldással bármikor a rendelkezésünkre áll az étkezőfelület, de nem zavar a főzésben, takarításban, közlekedésben. Az összecsukható konyhaasztal elsősorban lakótelepi konyhába vagy garzonlakásba ajánlható.

Leírásunkból megtudhatta, milyen sokféle módon helyezhető el egy asztal a konyhában vagy az étkezőben. Így nemcsak a szükségleteinek, hanem a helyiség méretének megfelelő bútordarabot is könnyűszerrel kiválaszthatja. Ha a fentiek szerint jár el, a közös étkezések a lakás méretétől függetlenül kellemessé és kényelmessé válnak. 

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok