8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Rászántad magad egy hajbeültetése? Mennyire fog ez fájni?

Aki végleg elszánta magát és megszerezte az első konzultációs időpontját is, az első kérdések között teszi fel azt, hogy mennyire lesz fájdalmas a beavatkozás. Igaz, nem hangzik túl jól, amikor arról beszélnek, hogyan távolítják el a hajhagymákat. És az sem túl biztató, hogy utána ezeket mind vissza is helyezik a fejbőrbe, de mivel ez egy orvosi beavatkozás, így minden segítséget is megkapsz.

Természetesen úgy végzik a beavatkozást, hogy az adott területet érzéstelenítik, így semmivel nem rosszabb, mint bármilyen más beavatkozás.

Mire kell számítani egy hajbeültetés során?

Az egyetlen kellemetlen dolog talán az érzéstelenítő beadása lehet. Egyes pácienseknek ez nem túl kellemes, de mindössze néhány szúrást fogsz érezni homloktájékon. Ezt követően valószínűleg már észre sem veszed, hogy mi történik, hiszen ezek a szerek kifejezetten gyorsan hatnak. Azt érezni fogod, hogy valami történik a fejeden, de fájdalmat nem fogsz tapasztalni.

Mivel az eljárás közel egynapos program, így a délelőtt folyamán megtörténik a hajhagymák eltávolítása a donor területről. Ez nem tart tovább két óránál, és amíg ez zajlik, te kényelmesen fekve várhatod az eredményt. Mivel nem altatásban történik a beavatkozás, így akár még zenét is hallgathatsz, de van, akinek olyan kellemes élmény, hogy még akár el is pilled a graftok eltávolítása közben.

Eltávolították a hajhagymákat, kezdődik a hajbeültetés

Délután új erőre kapva, már egy székben ülve töltheted el a beültetéssel járó időt. Mivel aprólékos munkáról van szó, ezért körülbelül két-három órát is eltölthetsz ebben a pozícióban. Ilyenkor van lehetőség egy kis pihenésre, kikapcsolódásra. Akár filmet szeretnél nézni, akár zenét szeretnél hallgatni, mindegyikre van lehetőség a jobb klinikákon.

Mivel a folyamat alapvetően hosszú és a nap folyamán végig adagolják számodra kisebb dózisokban a fájdalomcsillapítót, ezért a beavatkozás végére érezhetsz némi bódultságot. Nincs szükség arra, hogy az éjszakát is a beavatkozás helyszínén töltsd, de a hazautazáshoz mindenképp kérj segítséget a nagy mennyiségű fájdalomcsillapító miatt.

Mi történik a műtétet követő napokban?

Nagyon fontos, hogy a hajbeültetést követően semmiképp sem szabad hozzáérned a kezelt területhez. Eléggé megbolygatják a fejbőrödet és előfordulhat duzzanat, illetve pirosság is. Lehetséges, hogy feszülő érzést vagy viszketést is tapasztalsz, esetleg minimális fájdalmat is érezhetsz, viszont ez egyedül a sebek gyógyulását jelzi számodra. Azt jelenti, hogy a beavatkozás sikeres volt. Biztosan érezni fogod a vágyat, hogy hozzáérj a fejbőrödhöz, de a siker érdekében mindenképp végy erőt magadon.

Az első napokban alkalmazz nyaktámasztós párnát, így nem dörzsölődik a kezelt területet alvás közben sem. Mivel a fejbőröd ebben az időszakban kifejezetten érzékeny lesz, fordíts nagy figyelmet annak ápolására. Ehhez egy speciális oldatot is használhatsz, ami nyugtatja a bőrödet és segíti a mihamarabbi sebgyógyulást is.

 

Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
További anyagok