12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Jelek, amelyek arra utalnak, hogy új forgószékre van szükség

A forgószékek ma már alapfelszereltségnek számítanak az irodákban. Az idő múlásával azonban felül kell vizsgálni, megfelelő-e az a szék, amelyet évekkel ezelőtt választottunk magunknak. Mutatunk 4 jelet, amiből kiderül, mikor kell lecserélni a régi bútorzatot.

1. Hibás alkatrészek

Sajnos egyetlen egy szék sem tart örökké. A folyamatos használat miatt előfordul, hogy meghibásodik benne valamilyen alkatrész, tönkremegy ez-az. Legtöbbször a hiba könnyen orvosolható, azonban ha folyamatos javításra szorul a szék, gondolkodjunk el a cserén!

 

Leggyakrabban a lábcsillag végén található görgők törnek el, de az is előfordul, hogy a fejtámla vagy a háttámla lazul meg, esetleg a karfa törik le. 

Egy átlagos forgószékre a gyártók általában 1-2 év garanciát adnak, de prémium termékek esetén ennél többet is kaphatunk. Jó minőségű szék vásárlásakor kevesebb meglepetés érhet minket, ezért érdemes megbízható helyről beszerezni ezt az irodabútort. Az Office Plaza az irodai székek szakértője, náluk többféle forgószék is kapható, akár többéves garanciával is. 

2. Elnyűtt kárpit

Sokszor a kinézet segít eldönteni, mennie kell-e a széknek. Ha valaki napi 4-5 vagy ennél is több órát tölt a székben ülve, elkerülhetetlen, hogy a kárpit megkopjon, kibolyhosodjon. Gyakran az üléshuzaton található foltok is jelzik, hogy cserére lesz szükség.

Nemcsak esztétikailag fontos, hogy néz ki egy irodai szék, a lelkünknek is számít. Nem szívesen ülünk bele egy olyanba, amelyiken már jól látszódnak az évek hagyta nyomok: kávéfolt, izzadság, ételmorzsák. Egy ilyen szék valahogy elveszi a munkakedvünket is.

3. Megfelelő felszereltség hiánya

Vizsgáljuk meg, hogy a forgószékünk rendelkezik-e minden felszereltséggel, ami a hatékony munkavégzéshez kell! A gázlift ma már alapkelléke minden forgószéknek, de ezenkívül más mechanika is létezik. Nem mindegy például, van-e hintamechanika a székünkben, vagy alkalmas-e a szék dinamikus ülésre.

De ugyanígy fontos lehet a háttámla dőlésszöge is: a gamerek például szívesen választanak olyat, amelyik 180 fokban hátradönthető, így pihenni is tudnak két játék között.

Az Ön székének van karfája? Nos, lehet, mikor megvásárolta, azt gondolta, erre nem is lesz szüksége, de időközben talán bebizonyosodott, hogy mégis kellene. Ilyen esetekben is érdemes elgondolkozni a cserén!

Deréktámasz, fejtámla: ezek is elősegítik a kényelmes használatot, épp ezért jó, ha az irodai székünk rendelkezik eme kiegészítőkkel.

4. A divat változása, egyéni igények

Előfordulhat az is, hogy egyszerűen csak azért akarunk új széket vásárolni, mert találunk egy divatosabb kivitelt. Manapság nagyon népszerűek például a hálós irodai székek, így egyre több vezető szerez be magának ilyet a modern irodájába. 

Mások talán azért néznek új szék után, mert feljebb kerültek a ranglétrán és egy tekintélyt sugárzó vezetői forgószékre van szükségük.

A divat folyamatosan változik, így érdemes időnként felülvizsgálni munkakörnyezetünket e szempontból is.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok