20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
23°
Holnapután
17°
Péntek
17°
2023.10.03. kedd, Helga
filter.hu filter.hu

Enyhet adó gyógytapaszok

A hétköznapi tevékenységek könnyen gellert kaphatnak egy sérülés vagy betegség következtében. Ilyenkor szinte lehetetlen, vagy csak nagy erőfeszítések árán működik a korábbi mindennapi rutin.

Akkor becsüli az ember az egészséget, mikor beteg

A szólást ismerjük, de igazán akkor értjük meg, amikor a saját bőrünkön érezzük egészségünk megrendülését. Ha nyilall, szúr, hasogat vagy sajog egy testrészünk, nehezen tudunk másra koncentrálni. Enyhet keresünk, és jó esetben gyorsan felfedezzük, hogy milyen sokféle gyógytapasz és csontokat, ízületeket, sportsérüléseket kezelő kapszula nyújt megoldást kínjainkra. A VitaMiniVilág kínálatában a gyógytapaszokon és -kapszulákon kívül vitaminok, ásványi anyagok, higiéniai termékek, teák, babatermékek is nagy választékban megtalálhatók.

Esettanulmány a kineziológiai tapasz jótékony hatásairról

Egy hosszabb túra után elszakadt a gyűrűporc a térdemben. A buszmegállóhoz való eljutás napi rutinja is lehetetlen kihívásnak tűnt. Amikor a gyógytornász szakszerűen felragasztotta pink és fekete kombinációban az első kineziológiai tapaszokat, meglepődve tapasztaltam, hogy mennyivel nagyobb biztonsággal lépkedek a fájó lábammal. Igazi megkönnyebbülést hozó, felszabadító érzés volt! A rugalmas, térdet körülölelő, de mégsem béklyóként szorító kineziológiai tapaszok jó ideig kísérték mindennapjaimat, vidám színeikkel pedig mellesleg derűs hangulatot keltettek bennem. 

Műtét után is jó szolgálatot tett a kineziológiai tapasz. Sok-sok gyaloglás után ugyanis bevizesedett a térdem. A gyógytornász emiatt speciális formában, harmonikaszerű csíkokra vágva ragasztotta fel a tapaszokat. Néhány nap múlva meg is lett az eredménye, a vizesedés elkezdett felszívódni. A kineziológiai tapasz előnye, hogy nem csúszkál, lehet benne fürdeni is. Ortopédiai, reumatológiai panaszok esetén mindenképp érdemes kipróbálni, s ha bevált, alkalmazni.

Fontos viszont, hogy hozzáértő helyezze fel a tapaszokat. Érdemes megtanulni a tapasz felhelyezését, akár úgyis, hogy a szakszerű felhelyezés minden fázisát lefotózzuk vagy levideózzuk.

A gyógytapaszok fajtái

  • Tigris tapasz: reumás, ízületi, izom- és idegfájdalmak, valamint, lumbágó és ficam esetén nyújt segítséget. 
  • Motto tapasz: magyar találmány, mikroelektromos működésű fájdalomcsillapító és izomgörcsoldó tapasz.
  • Shaolin tapasz: csontfájdalmakra, végtagzsibbadásra alkalmazható. 
  • Asara spirál, más néven Cross tape: az akupunktúrás pontokra helyezve csillapítja a fájdalmat. Kineziológiai tapaszok: különböző színekben szerezhetők be mozgásszervi problémák esetén. 
  • Biointimo menstruációs fájdalomcsillapító tapasz: meleget áraszt akár 10-12 órán át. 

Ha ízületi panasza van, ne szenvedjen vele, szerezze be a megfelelő gyógyhatású készítményt a VitaMiniVilág webshopjában!

Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
Mozogni kell!
Kellékek, étrend
További anyagok