15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

A szélvédő repedéseit nemcsak esztétikai megfontolásból érdemes időben javíttatni!

A szélvédő javítás Budapest utcáin pont ugyanannyira kivédhetetlen igény, mint a főváros körzetében autókázva. Mellékes, hogy hol nyomod a gázt, sőt tulajdonképpen haladnod sem kell: a kőfelverődések elkerülhetetlenek. Sokan azt a taktikát választják gond esetén, hogy kivárnak. Még nem is olyan csúnya, nem látszik annyira, satöbbi. Aztán az évszakok váltakozásával a hőkülönbségek is mind jelentősebbé válnak, és az icipici sérülés hirtelen repedéssé alakul. Na, de miért történhet mindez, és mi rá a megoldás?

A sikeres szélvédő javítás Budapesten és körzetében a gyors cselekvésen múlik!

A halogatás Pató Pál úrnak sem jött be. Nem jó módszer, még akkor sem, ha első pillantásra tényleg aprócskának tűnik csak a probléma. A helyzet az, hogy a hő- és nyomásváltozások jelentős gubancokat generálhatnak. Ahogy a beszivárgó, később esetleg megfagyó víz sem jó ómen, ami konkrétan szétfeszítheti az üvegszemcséket.

Akadnak szituációk, amik az azonnali orvoslásnak hála nyomtalanul megoldhatóak. De előfordulhat, hogy a repedés nem a figyelmetlenség, az „ej, ráérünk arra még” mentalitás következményeként jön létre, hanem egy váratlan becsapódásnak köszönhetően. Ahogy fentebb, ekkor sem az elbagatellizálás segít, hanem az inspirált cselekvés. Jelen esetben a segítségkérés. A szélvédő javítás Budapesten nem egyszer az ilyen, komolyabb repedések helyrehozásából áll.

De tulajdonképpen mi is történik ekkor?

A repedés végei előtt 3-6 milliméterrel lyukat fúr a szakember, ezzel megakadályozva a sérülés továbbterjedését. Az injektor, ami a töltőanyagként szolgáló gyantát fecskendezi, a repedés végén található lyuk fölött helyezkedik el, így az anyag bejuttatása fokozatos, folyamatos, inkább beszivárogtatásnak nevezhető, mintsem feltöltésnek. Aztán műanyag lappal fedik le a gyantával kezelt részt, végül a záró mozzanat a polírozás. A szélvédő javítás Budapest területén költséges mulatság? Nem, miközben a profizmus borítékolható.

Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
Inkább tetszett
Nem igazán tetszett
További anyagok