23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Öltözz a karácsony színeibe, legyen varázslatos az ünnep!

Az angolszász filmek hatására már nálunk is szép számban kaphatóak ronda karácsonyi pulcsik, de Te ne kövesd ezt a trendet, öltöztesd magad a karácsony színeibe elegánsan!

A karácsony az év legjobban várt ünnepe, amikor a készülődés a hagyományoknak megfelelően már egy hónappal hamarabb elkezdődik. Ünnepi fényekbe és díszbe öltöznek a kirakatok, az otthonok, és ez a céges karácsonyi partik időszaka is. Az ünnep fényét emelik a jellegzetes karácsonyi színek: a zöld, a piros, az arany, az ezüst és a bronz.

A karácsony színei

Mindenki könnyedén meg tudná nevezni a jellegzetes karácsonyi színeket, azonban azt már kevesebben tudják, honnan is származnak ezek. Ennek jártunk utána.

A zöld szín a hagyományos karácsonyfa színe. Télen, amikor a legtöbb növény már elhullajtotta a leveleit, és minden egyszínű barnásszürke, a tűlevelű fenyők üde színfoltként emelkednek ki a környezetből. Ezek jelentik a reményt, hogy újra lesznek színek körülöttünk, a zöld szín tehát az életet szimbolizálja. 

A piros vagy bíbor szín a kereszténységgel függ össze, ugyanis december 25-én ünneplik Jézus Krisztus születésnapját. A piros szín Krisztus vérét jelképezi, egyes tudósok szerint viszont a tudás almájára utal, ezt szimbolizálják a piros karácsonyi gömbök. 

Az arany szín az ajándékozás szimbóluma, ugyanis a Három Királyok aranyat vittek ajándékba a kis Jézusnak. De utalhat a napkeleti bölcseknek utat mutató csillagra is.

Az ezüst, a bronz színek pedig csillogásukkal tovább emelik az ünnep fényét. 

Ruhák karácsonyi színekben

Bár az adventi időszak eredetileg az elcsendesedésről szól, mai világunkban ez az időszak inkább a csillogás, a karácsonyi partik időszaka. Családi karácsonyokon is illik szépen felöltözve asztalhoz ülni, így ebben a ciklusban megnő a kereslet az alkalmi ruhák iránt. 

A piros, arany, ezüst, fekete, lurex szállal átszőtt ragyogó ruhák kelendőek. Csempéssz vidámságot a karácsonyi időszakba az egyedi, vidám, mintás Desigual ruhákkal a Griff Webshopból

A zöld szín nőknek és férfiaknak egyaránt hordható, nem túl hivalkodó szín, amely jól kombinálható a karácsony többi színével. Az idei szezon legtrendibb női alkalmi ruha színe a sötétzöld, ami sejtelmes, meleg, és egyaránt jól passzolnak hozzá az ezüst és az arany ékszerek.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok