15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

A babatakaró titka

Mielőtt bármit is mondanánk, tedd a kezedet a szívedre! Milyen emlékek fűznek a gyerekkori takaródhoz? Emlékszel rá egyáltalán? Megvan a színe? És az orrodban érzed már az illatát?

A felnőttek döntő többsége arról számol be, hogy nagyon szívesen emlékszik vissza a gyermekkori takarójára, sőt akadnak jópáran, akik el is tették emlékbe, de vannak olyanok is, akik a saját gyermekeiknek adják tovább ezt a kedves örökséget.

Ha szeretnéd te is megalapozni egy ilyen jó emléknek a kezdetét, akkor érdemes gondosan kiválasztani a babatakarót, akár a NiKiCa Bababolt kínálatából is!

Hányat vegyek? És milyet?

Amíg korábban divat volt pólyában altatni a kicsiket, addig ma már inkább a hálózsákot részesítik előnyben az édesanyák. Szabadabb benne a gyermek, nem melegszik túl, csökken a bölcsőhalál veszélye.

Ebben a korban nem is javasolt a takarók felügyelet nélküli használata, hiszen ha magára rántja a baba, nem fogja tudni kiszabadítani magát alóla. Ugyanakkor számtalan olyan helyzet adódik, amikor nyugodtan lehet takarót használni, így hát érdemes időben beszerezni a megfelelő mennyiséget belőle.

Feltétlenül javasoljuk, hogy több takarója legyen a picinek: egy, amit a kiságyban vagy babaöbölben használ, egy, ami a babakocsiban teríthető rá, és persze kellenek a tartalékok is, mert bármikor történhet egy bukás vagy nagyobb adag pelenkatartalom, és máris mehet a mosodába a takaró.

Természetesen az anyag, a szín, a minta kiválasztása egyéni ízléstől függ, így rajtad áll, milyen színű világot teremtesz a babád köré.

Nézz szét bátran a NiKiCa Bababolt takarókínálatában, és szerezd be azokat a takarókat, amelyeket tökéletesen a babádhoz illőnek gondolsz!

Amikor érdemes pótlásról gondoskodni

Már rövid használat után is látni fogod, melyik lesz a kedvencetek, melyik praktikus, melyik ad jó meleget, melyikhez kezd el kötődni a gyermeked.

Ilyenkor azonnal érdemes beszerezni ebből a takaróból pótpéldányokat, hogy aztán ne juss arra a sorsra, hogy két évvel később anyukás Facebook csoportokban keresed-kutatod, hátha van még valakinél elfekvőben egy elhanyagolt példány.

Ugye, te is láttál már ilyen kétségbeesett segélykiáltásokat? 

Nézz körül a NiKiCa Bababolt babatakaró részlegén!

Apró részlet, ami nagy nyomot hagy

Ki ne emlékezne vissza arra, amikor az éjszakai sötétben leselkedő fenevadak és varázslények elől a takarója alá menekült. Amikor gyorsan vissza kellett húzni a lábujjakat, mielőtt azok ellenséges kézre kerülnek.

Jóllehet ezek a pillanatok nem az újszülöttkorhoz köthetőek, de ha már a kezdetektől kialakul egy kötődés a kedvenc takaró iránt, akkor nagyobb esély van arra, hogy gyermekünk védelemre lel a sötét és veszedelmes gyerekszobájában!

Figyelj hát oda a részletekre is, és készülj fel arra, hogy némelyik takarónak bizony történelme, története lesz! Írd meg te az első sorokat!

 

Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
Játékok, ruhák, eszközök
Babás dolgok
További anyagok