12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Egyre népszerűbb a hajbeültetés

Mint amennyire természetes, hogy egyes testrészeinken ritkítjuk a szőrzetünket, hajat vágatunk, pont annyira elfogadott, ha más testrészeinken viszont dúsítanánk a hajunkat hajbeültetéssel.

Bár elfogadott a hajbeültetés, ha valaki nem említi, akkor fel sem tűnik a beavatkozás, hiszen a páciens saját haját ültetik át az egyik fejrészről a hajhiányos területre.

Érdekes, hogy míg a koronavírus járvány miatti korlátozások okán ritkábban mozdultak ki az emberek, addig az online megbeszélések miatt, hogy ott folyamatosan látták magukat, egyre többen érdeklődtek bizonyos szépészeti / esztétikai beavatkozások iránt. A másik oka az ilyen jellegű beavatkozások számának növekedésének az, hogy a maszkviselés által kialakult rejtőzködés csökkentette a gyógyulási folyamat látható jeleitől való félelmet.

A magánklinikák úgy, mint eddig, továbbra is kiemelt figyelmet fordítanak a higiéniára.

A hajbeültetés egyébként egy helyi érzéstelenítéssel végzett, általában 1 vagy 2 napos beavatkozás, nem igényel speciális előkészületet a páciens részéről. A modern technikának köszönhetően a hajvétel és az apróbb tűszúrások nyomai 7-10 nap alatt teljesen eltűnnek.

Bár a hajbeültetés végleges megoldást jelenthet a hajhiányos területek elfedésére mégis nagyon fontos felhívni a figyelmet az előzetes konzultáció és egészségi állapot felmérésére. A beavatkozások előtt minden esetben szükség van a személyes szakmai konzultációra, aminek alkalmával a műtétet végző szakorvos felméri a páciens egyéni hajas adottságait és tájékoztatja a pácienst az adott esetben elérhető eredményekről, a beavatkozás menetéről. Mivel minden eset egyedi, ezért a beültetendő terület nagysága, valamint a rendelkezésre álló donor terület kiterjedése és a donor hajszálak minősége is egyedileg befolyásolja a végeredményt.

Ne az ár legyen a döntő szempont

Mivel minden eseti, ezért a hajbeültetés ára is egyénre szabott. A hajbeültetés árát elsősorban a beültetendő hajtüsző egységek száma határozza meg, minél nagyobb a hajhiányos terület, annál több hajtüszőegység átültetésére van szükség, és a beavatkozás annál költségesebb. A hajbeültetési módszer is befolyásolhatja az árat, mint ahogyan a beavatkozás komplikáltsága is. A legtöbb magánklinikán lehetőség van részletfizetésre is, de az ár helyett inkább a beavatkozást végző szakember szakmai múltja, a korábbi páciensek értékelései, az előzetes konzultáción tapasztalt szimpátia legyen a döntő szempont.

Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
További anyagok