15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Milyen konyhai elemekre van szükség?

A főzés és sütés, valamint az étkezések és a nagy baráti beszélgetések otthona a konyha. Éppen ezért fontos, hogy minden igényünket kiszolgálja, amihez megfelelő felszereltség szükséges. Lássuk, mik a mindenképpen szükséges elemek!

Tároláshoz szükséges elemek

A konyha azon túl, hogy fontos színtér, rengeteg eszköz tárolására hivatott. A főzés és sütés során az evőeszközökön, tányérokon kívül a nagy teret elfoglaló edényeknek is szükséges helyet találni.

Éppen ezért a konyhabútor kinézete mellett a praktikusságra is érdemes törekedni. A minél több fiókkal, fakkal rendelkező, változatos méretű elemek kiválóan alkalmasak a tárolásra. 

Mivel nincs két egyforma serpenyő vagy konyhai robotgép, ezért érdemes különböző nagyságú polcokat, tárolókat beszerezni. Emellett például a polcok felszerelését akár személyre is szabhatjuk, eldöntve, milyen távolság legyen a két elem között.

A konyhában az evőeszközök, fakanalak és egyéb kellékek tárolására a praktikus fiókos elemek nyújtják a legkényelmesebb megoldást. Ezekbe érdemes fentről lefelé pakolni aszerint, hogy mely eszközöket használjuk a leginkább. Így azokat ajánlott kézenfekvően a legfelső fiókok valamelyikébe helyezni.

Mondj igent a praktikus tárolásra a KonyhaMax.hu konyhabútorai segítségével!

Beépített gépekhez használatos elemek

A konyhában található gépek, mint a mikrohullámú sütő, a sütő, a mosogatógép vagy éppen a hűtő is kerülhet beépítésre igény szerint. Ilyen esetben a konyhabútor részeiként egybeolvadnak, amely praktikussági és esztétikai szempontból is jó választás lehet.

Ehhez szükség lehet például álló sütőelemre vagy hűtőelemre. Ehhez némi segítség és igazítás szükséges ugyan, de a végeredmény bámulatos, hiszen nem kell többféle színű és árnyalatú gépet látnunk. Helyette a hűtő és a sütő ajtajának is ugyanolyan színe lesz, mint a tárolóelemeknek.

A mosdóelem is fontos, hiszen a csaptelep ebbe kerül. Ezt az elemet gyakran alábecsüljük, hiszen a csap mérete miatt viszonylag kevés lehetőség marad a tárolásra. 

Az igazán leleményesek azonban tudják, hogy ide érdemes például a tisztítószereket és egyéb eszközöket tenni, amelyek kis helyet igényelnek, de mégsem mutatnak jól a pulton.

Extra kiegészítők

A páraelszívó eleme szintén egy méltatlanul gyakran elfeledett praktikus tárolási hely. Elhelyezkedése miatt viszonylag ritkán nyitogatjuk, ezért érdemes a nem gyakran használt konyhai robotgépeket, eszközöket tárolni itt.

A fal vonalát követő sarokelemek is rendkívül hasznosak, és némi leleményességgel kiválóan használhatók. A sarokelem mély, öblös kialakítása miatt elsőre nehéznek tűnhet a tárolás, de néhány remek kiegészítővel ez is megoldható. 

A fűszereket, konzerveket vagy üveges szószokat forgótálcára helyezve mindig épp az kerül a kezünkbe, amire szükségünk van anélkül, hogy mindent ki kellene pakolnunk.

Állíts össze praktikus és esztétikus konyhát a KonyhaMax.hu konyhabútorai segítségével!

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok