14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Mennyezeti lámpa állítható színhőmérséklettel a megfelelő hangulatért

Egy belső tér kialakítása során rengeteg dologra kell gondolnunk. Olyan berendezési tárgyakat kell vásárolnunk, amenyek némelyike nagyobb körültekintést igényel. Ilyen például a mennyezeti lámpa vagy más egyéb elektronikus eszközök.

Mindenre gondolnunk kell

A munkálatok során oda kell figyelni arra, hogy minden szükséges eszköz rendelkezésre álljon, és a megfelelő szakemberek is ütemezetten érkezzenek az aktuális feladatok elvégzésére. Az első és legalapvetőbb tétel, amit a beltér kialakítása során jól át kell gondolnunk, az a burkolat kiválasztása. A felhasznált anyagok minősége adja meg később az enteriőr hátterét, ezért fontos, hogy a majdani stílushoz illő anyagokat válasszunk.

A burkolat elkészítése után következhet a bútorok kiválasztása. Jó, ha ezzel kapcsolatban elég megfontoltak vagyunk, hiszen a megvásárolt darabok várhatóan még hosszú évekig hű társaink lesznek. Válasszunk egymáshoz illő darabokat, hogy a helyiség egységes képet fessen. A lakás éke lehet egy jól megválasztott mennyezeti lámpa, ezért erre mindenképpen fordítsunk kiemelt figyelmet. 

Koncentráljunk állítható színhőmérsékletű mennyezeti lámpával

A Decorstar-Dekoráció És Világítás kínálatában számtalan gyönyörű mennyezeti lámpa közül választhatunk. A tökéletes darab beszerzéséhez azonban nem elég, ha csak a külcsínt vesszük figyelembe. Sarkalatos pont a kiválasztásnál, hogy a mennyezeti lámpa színhőmérséklete legyen állítható. Ahhoz, hogy megértsük ennek fontosságát, érdemes tisztázni néhány tudnivalót.

Alapvetően meleg és hideg fehér fényt különböztetünk meg. A meleg fehér egy sárgásabb árnyalat, a hideg fehér pedig inkább fehérebb, szinte kékbe hajló árnyalattal rendelkezik. A fényforrás minél magasabb Kelvin számmal rendelkezik, annál hidegebbnek tűnik az emberi szem számára.

A hideg fehér fény olyan tevékenységekhez ajánlott, amelyek megkövetelik az erős fényt és fokozott koncentrációt igényelnek. Ezzel szemben a meleg fehér fény inkább az általános otthoni életvitelhez ajánlott, mint a TV nézés vagy a családi beszélgetések. Ezenfelül van egy úgynevezett naturális fehér fény, ami leginkább megközelíti a hagyományos izzók színhőmérsékletét.

Az, hogy milyen fénnyel vesszük körbe magunkat, nagyobb hatással van ránk, mintsem azt gondolnánk. A fény színhőmérséklete befolyásolja a közérzetünket, a hangulatunkat és a koncentrációnkat. A különböző terekbe tehát érdemes ennek figyelembevételével telepíteni a legmegfelelőbb mennyezeti lámpát. 

A cél a jó hangulat

Összességében tehát kijelenthetjünk, hogy a mennyezeti lámpa színhőmérséklete fontosabb, mint azt elsőre hinnénk. Hatással van a pszichológiai állapotunkra és a munka során is segítségünkre lehet, ha egy kis extra koncentrációra van szükségünk.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok