16 °C, Budapest
16 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.25. szombat, Irén
filter.hu filter.hu

Hogyan segíthet egy induló borászatnak a faktoring?

Miért lehet nagy segítség egy induló borászat életében a faktoring? Egy induló vállalkozás egyik legnagyobb nehézsége a finanszírozás. Tőke és tartalék hiányában, főként, ha hosszú határidőre fizető partnerei vannak, a kintlévőségek miatt problémás lehet a munkabérek fizetése, újabb fejlesztések finanszírozása.

A likviditási problémák újabb megrendelések teljesítését is akadályozhatják. Bankhitelhez azonban nehezen jut egy startup, mivel a bankok biztosítékokat szeretnének, fedezetet, lezárt üzleti évet. De akkor milyen lehetősége van egy induló vállalkozásnak? Mutatjuk!

Induló borászat finanszírozása faktoringgal

Egy 3-4 hektáros szőlőültetvénnyel rendelkező, újonnan alapított borászatnak a kapcsolati tőkéje lehet az az érték, amely az induláshoz mindenképp szükséges. Az ültetvény és a kapcsolatrendszer azonban nem elegendő egy bankhitel felvételéhez. 

Az üzletláncoknak, borkereskedéseknek, szállodáknak beszállító borászat komoly likviditási problémákkal néz szembe, mivel a vevői 45-60 napra fizetnek, ráadásul az ültetvénnyel kapcsolatban nem várt költségek merülnek fel. Hogyan juthat pénzhez, amiből a napi működését, jövőbeni üzleti partnereit, fejlesztéseit finanszírozza?

A faktoring finanszírozás kínálja azt a lehetőséget, amivel a vállalkozás a likviditását, versenyképességét javítani tudja. A faktorcég nem a borászat, a hiteligénylő, hanem az üzleti partnerek pénzügyi adatait vizsgálja, hitelfedezetet nem igényel, így nem jelent akadályt, hogy új a cég. 

Mit nyújt a faktoring?

Gyors és egyszerű finanszírozási lehetőséget, mivel nincs szükség hosszadalmas minősítésre és szerződéskötési folyamatra, akár már 24 órán belül pénzéhez juthat az induló vállalkozás is. Ezenfelül a faktoring célja a hosszú távú együttműködés támogatása a partnerek között. 

A faktoring olyan, a kereskedelem, építőipar, szállítmányozás, egészségügy területén tevékenykedő hitelfedezet nélküli induló vállalkozás számára hasznos finanszírozási forma, ahol a szállítás/szolgáltatás és a pénzügyi teljesítés időben elválik, általa ugyanis a bevételek kiszámíthatóak, tervezhetőek lesznek. 

Nagy segítséget jelent, hogy a vevőértékelést a faktorcég elvégzi, így azzal a későbbi döntésekhez leveszi a terhet a válladról. 

Intézd 100%-ban online

A FlexiBill által kínált digitális faktoring egyszerű, gyors és rugalmas finanszírozást tesz lehetővé, igénybevétele révén nem kell törődni többé a fizetési határidőkkel, sőt még piaci előnyt is szerezhetsz azáltal, hogy a versenytársaknál hosszabb fizetési határidőket vállalsz. És mindezt 100%-ban digitálisan végezheted a regisztrációtól az ajánlat elfogadásán át a szerződéskötésig, és a számlafaktorálás is csak egy gombnyomás.

A faktoring keretszerződés megkötése után akár 24 órán belül megkaphatod a számlakövetelésed 90%-át. Mivel a finanszírozás a számla értékével arányos, és abszolút rugalmasan, egy számlára vagy akár az összesre is kérhető, nem szab határt vállalkozásod növekedésének.