15 °C, Budapest
15 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Ajándéktippek férfiaknak

Vajon örülnek a férfiak a ruháknak? A karácsony közeledtével örök téma az ajándékozás. Kötelező jelleggel el kell gondolkoznunk azon, hogy vajon mivel lepjük meg szeretteinket, és természetesen eltöprengünk azon is, hogy mi magunk mire vágyunk, mit szeretnénk kapni.

Minek örülnek a férfiak?

A gyermekkorú férfiak a játékoknak örülnek, különösen azoknak, amikkel lehet lőni, építőipari projekteket véghez vinni, és bárminek, ami elég zajos ahhoz, hogy anyu és apu vérnyomását tartósan stabilizálja. Ahogy cseperednek, egyre inkább képesek örülni a különféle ruhadaraboknak is, főként, ha azon valamelyik kedvenc mesehős figurája szerepel. Felnőtt korra pedig sokszor még a legújabb high-tech mobiltelefonnál (amit egyébként is megvesznek maguknak) is értékesebbé válik egy jó minőségű és kényelmes zokni vagy alsónadrág. Ez azért van így, mert ahogy öregszenek a férfiak, egyre inkább úgy indulnak a reggelek, hogy a sokadik pár zoknin is eggyel több lyuk van, mint kellene, és amíg kütyüket szívesen keresgélnek és vásárolnak, addig a ruházat az valahogy a margóra kerül. Aki szerencsés, annak segít a beszerzésben a párja, de aki szingli annak bizony nagyon jól jön, ha az ajándéklistájáról az alapvető ruhadarabok sor is kipipálásra kerül. Összegezve, egy átlagos férfi sok dolognak örül, de zokninak és alsónadrágnak mindig!

Hobbik és szenvedélyek

Ha szeretnénk egy férfi embernek jó ajándékot venni, mindenképpen tájékozódjunk, hogy miféle hóbortoknak szenteli kevéske szabadidejét. Ez az információ az ajándékötletek melegágya! A férfiak egy jelentékeny csoportja szeret például sportot nézni, vagy akár sportolni is. Előfordul, hogy összejön a régi haveri kör, és lemennek a pályára, hogy kiderüljön mennyit öregedtek. „Ezt a labdát tavaly még simán elértem volna!” – általában ez a vége a virtuóz akcióknak. A „dress-code” ilyen esetekben általában ugyanaz a kopott melegítő, mint tíz éve, amikor még elértük azt a bizonyos labdát. A pálya legendáit meglephetjük egy új pamut melegítővel, esetleg egy menő cipzáros kardigánnal. A horgászó, vadászó, természetjáró férfiak pedig mindennek örülnek, ami terepszínű, főleg, ha még sok zsebe is van. Ez lehet nadrág, vagy akár mellény is. Ha valakiről tudjuk, hogy a téli sportok szerelmese, annak egy vízálló, szélálló, lélegző sínadrág telitalálat lehet.

Azért is fontos a hobbi, mert…

Sokszor kerülünk abba a helyzetbe ajándékvásárlás során, hogy úgy gondoljuk, még megtoldanánk valamivel az ajándékba szánt ruhadarabot. Ilyenkor bátran kapcsoljunk össze több szenvedélyt is. Ha például a célszemély imád kondizni, ugyanakkor a reggeli kávé nélkül egy tapodtat sem hajlandó mozdulni, kombináljuk össze a kettőt. Egy ujjatlan póló (mely a bicepszet tekintve nem bíz sokat a képzeletre) tökéletes lehet a kedvenc kávéjával párosítva, vagy akár egy új kávéfőzővel.

A dolgos hétköznapok

Ha valaki az elegancia megszállottja, vagy a munkája révén elegánsan kell megjelennie, akkor viszonylag könnyű dolgunk van. Ajándékozhatunk inget, és akár hozzá passzoló kiegészítőket is. Ilyen például az öv, nadrágtartó, tárca, vagy a nyakkendő is.

Problémák és megoldások

Az ajándékunk akkor éri el igazán a célját, ha az nemcsak az ajándékozás pillanatában okoz örömet, hanem hosszabb távon is. Azaz praktikus, és valóban használják, hordják majd. Ha ruhaneműt szeretnénk ajándékozni, egy lényeges problémába még beleütközhetünk. Ez pedig nem más, mint hogy nem tudjuk az illető személy ruhaméretét. Ezt azért némi kémkedéssel, utánakérdezéssel megoldhatjuk, de sokszor elég csak egy már meglévő ruhadarab címkéjét megvizsgálni, vagy akár lemérni azt. Ezzel kiküszöböljük azt a kellemetlen helyzetet, amikor az ajándékozottra nem passzol a ruha, bár tetszik neki és még örömmel is viselné.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok