12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Három dolog, amire valószínűleg Te is túl sokat költesz egy hónapban

Mindenkinek jól jönnek a spórolási tippek, nem igaz? Ritkán kapunk viszont olyan tippeket, amelyekkel tényleg lehetőségünk van a hónap végére jobb anyagi körülmények között tartanunk magunkat. Összeszedtünk három olyan lehetőséget, amellyel ezt érheted el.

Mire költünk túl sokat egy hónapban? Ez egy remek kérdés, a legnagyobb probléma általában az, hogy ezt nem ismerjük fel vagy amennyiben mégis nem igazán tudjuk hogyan fogjuk meg ezeket az összegeket. Most megnéztünk három olyan dolgot, amelyekre a magyar emberek többsége többet költ egy hónapban, mint kellene. Attól függetlenül, hogy ezt megteheti-e vagy sem.

1, Kocsmázás

Kocsmázásra elverni a pénzedet? Naná, mondja az Y generáció! Érdekes kérdés mindenki számára, hogy a fiatalok mire verik el a legtöbb pénzüket (Sokan talán online kaszinó szolgáltatásokra gondoltak, de nem.) A Portfolió írta meg korábban, hogy a fiatalok 51%-a hetente egyszer kocsmába jár. Ha belegondolunk akár egy olcsóbb kocsma áraiba, akkor ez biztosan nem kevés pénz. 2019, 2020-ban valószínűleg ezek a költsétek jelentősen csökkentek a koronavírus világjárvány miatt. 2021-ben viszont újra átélve a közösség élményét rengetegen kezdtek el újra kocsmákba járni, így az elszórt forintok ismét jelentős növekedésnek indultak.

2, Ruhák

A ruhavásárlás sokaknak már szinte szenvedélye. Az online vásárlás és kedvezmények rengeteg embert megfog és megveszünk egy tizenharmadik cipőt vagy kabátot, mert most éppen olcsó. Először inkább szortírozzunk a gardróbszekrényünkbe és ha ezután is úgy látjuk, hogy szükségünk van egy új termékre, hát tessék. Éljünk az akciókkal.

3, Hétköznapi bevásárlás

Szinte már általános, hogy az emberek 1-2 naponta boltba járnak. Pedig teljesen felesleges, heti bevásárlással sokat félretehetünk, hiszen nem dőlünk be a rengeteg akciónak, amely során lehet spórolunk pár száz forintot, de több ezer kiadunk.

Feltűnt már, hogy a legtöbb áruházlánc hetente több napon indít új akciókat? Nem véletlenül váltottak erre a stratégiára a heti egyszeri akciókról. Ezzel egy héten akár kétszer, háromszor is bevonhatják a vásárlókat, akik végül aztán nem csak az akciós termékkel a kosarukban fognak távozni. Kiváló marketing eszköz számos, nem elég tudatos vásárló bevonzására az üzletbe.

+1, Ételrendelés

Nem mehetünk el az ételrendelés mellett, amely már minden korosztály igazán népszerű tevékenysége. A házhozszállítást végző cégek, mint a Foodpanda vagy a Wolt aranykorukat érik a rengeteg megrendelés miatt. A COVID-19 járvány alatt sokan hozzászoktak a rendeléshez, hiszen az otthoni munkavégzéshez való átalakítás során a főzés egyáltalán nem fért bele. Így sokaknak a havi egy-két rendelés, heti három-négy rendeléssé változott, ezzel pedig sok pénzt elköltve az éttermeknél és a házhoz szállító cégeknél.

Természetesen nem feltétlen csak ez a három dolog, amivel spórolhatunk, hiszen ahány ház, annyi szokás.
Mindenesetre figyelj oda erre a három dologra és szinte biztos, hogy könnyebb lesz pozitív mérleggel zárnod a hónap végét!