14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Okok, ami miatt az élőflórás probiotikumok nélkülözhetetlenek

A minőségi készítmények, az élőflórás probiotikumok a bélflóra megfelelő működésében, közvetve pedig az immunrendszerünk megerősítésében játszanak nagy szerepet. De mik is azok a probiotikumok, és miért van rájuk szükségünk?

Fenntartják a szervezet balanszát

A probiotikumok tulajdonképpen hasznos egysejtű élőlények, baktériumok, amelyek a beleinkben élve tartják fenn a szervezetünk egyensúlyát. A vitaminok, tápanyagok megfelelő felszívódását segítve az emésztőrendszer egészséges működéséhez és az ellenállóképességünk fokozásához járulnak hozzá azáltal, hogy megőrzik a bélflóra balanszát. Emellett a normál vérnyomás fenntartásában, sőt, a csontok megfelelő fejlődésében is kiveszik a részüket. Mivel roppant fontos baktériumok, a pusztulások súlyos egészségügyi következményekkel jár.

Miért semmisülnek meg a probiotikumok?

A kutatások rávilágítottak arra, hogy a bélflóra hasznos baktériumai az antibiotikumos kúra, a fokozott stressz, de akár a fogyókúra vagy az allergia hatására is eltűnhetnek a bélcsatornából. Ezt számos tünet jelezheti a rossz közérzettől kezdve a krónikus hasmenésen keresztül egészen a gyulladásos betegségek megjelenéséig. Ha a gyanúnk bizonyosságot nyer, ajánlott élőflórás probiotikumok segítségével pótolni ezeket a velünk született, nélkülözhetetlen baktériumokat.

Élőflórás probiotikumok: megelőzésben és tűzoltásban is

Teljesen mindegy, hogy természetes úton (például erjedt tejtermékekkel) vagy étrend-kiegészítők formájában, de a probiotikumok pótlása esszenciális. Ezt nemcsak terápiás célzattal tehetjük meg, de akár megelőzésképpen is – különösen, ha tudjuk, hogy nagyobb stresszhelyzet előtt állunk.

Élőflórás probiotikumok – melyiket válasszuk?

Szerencsére manapság számos megbízható étrend-kiegészítő képviselteti magát a piacon, amelyek segítségével visszaállíthatjuk a bélflóra megfelelő működését. A kiváló renoméval rendelkező Biosziget weboldalán több ilyen minőségi készítményt is találhatunk, változatos kivitelezésben (folyadék-, tabletta vagy rágótabletta formájában) és kiszerelésben.