13 °C, Budapest
13 °C
Budapest
Holnap
10°
Holnapután
15°
Szombat
10°
2023.03.29. szerda, Auguszta
filter.hu filter.hu

Az infraszaunák csodálatos egészségügyi előnyei

Az infraszauna a természetes kezelés és megelőzés hatékony eszköze. Az infravörös fény képes behatolni az emberi szövetekbe, ami viszont számos egészségügyi előnnyel jár. Ezekben a szaunákban a helyiségek fűtése infravörös sugarakkal történik, ahogy a neve is sugallja. Különleges testekbe vannak beépítve, és elérik a 40-60 °C fokos hőmérsékletet.

Az infravörös fényterápia kémiai és sejtszintű változásokat idézhet elő a szervezetben, ami segít helyreállítani az egyensúlyt és enyhíti a fájdalmat, a gyulladást, a keringési zavarokat, a hangulati ingadozásokat és az alacsony energiaszintet. Nem jelentettek káros mellékhatásokat. Diétával és egyéb életmódbeli tényezőkkel, akár illóolajokkal kombinálva az infraszauna kiváló hatást fejt ki.

Az infraszauna terápiás, profilaktikus és kozmetikai hatásokkal rendelkezik:

Méregteleníti a testet

Az izzadás a szervezet egyik legtermészetesebb módja a méreganyagok eltávolításának, így rendkívül fontos része a méregtelenítésnek. A hagyományos finn szaunákkal összehasonlítva az infraszaunák körülbelül hétszer több méreganyag eltávolítását teszik lehetővé.

Erősíti az immunrendszert

Az infravörös hőrendszer serkenti a vérben lévő fehérvérsejteket, és aktiválja azokat. Erősíti az immunrendszert, mivel biztosítja az általános szervezetrendszer rendszeres működését is. Mély fűtési rendszerével csökkenti a téli hidegrázást és nagyon hatékony megfázás esetén.

Kikapcsolódást nyújt

A szaunában végzett terápia elősegíti az ellazulást azáltal, hogy segít egyensúlyban tartani a kortizol (stressz hormon) szintjét a szervezetben. A szauna által termelt hő emellett segít ellazítani az izmokat és enyhíti a feszültséget az egész testben.

Fájdalomcsillapító hatású

Ha izom- vagy ízületi fájdalmaktól szenved, az infraszauna a vérkeringés fokozásával és az izmok ellazításával enyhítheti a gyulladás ezen formáját.

Elősegíti a fogyást

A keletkező hő a belső hőmérséklet emelkedését okozza, ami a pulzusszám növekedéséhez is vezethet – ahogyan edzés közben tapasztalod. Amikor a szervezet keményebben dolgozik a belső hőmérséklet csökkentése vagy a pulzusszám növekedésével való megbirkózás érdekében, tested több kalóriát éget el, ami súlycsökkenéshez vezet.

Serkenti a vérkeringést

Ahogy az infraszaunák hője megemeli a testhőmérsékletet, ezzel együtt a vérkeringésed is fokozódik. Az egymást követő terápiák serkenthetik a véráramlást, javíthatják az izmok regenerálódását, valamint csökkenthetik a fájdalmat és a gyulladást intenzív edzés után.

Csökkenti a magas vérnyomást

Az infraszauna mély izzadást okoz, ami gyorsabbá teszi a szívet. Ez viszont fokozza a véráramlást, csökkenti a vérnyomást és javítja a keringést. A tudományos bizonyítékok azt mutatják, hogy a heti többszöri infraszauna csökkenti a vérnyomást.

Tisztítja a bőrünket

Az infraszauna segít megtisztítani a bőrt azáltal, hogy eltávolítja a méreganyagokat a pórusokból és fokozza a vérkeringést, ami tisztább, puhább és egészségesebb megjelenést eredményez.

Az infraszauna terápia jelentősen javítja a bőr gyógyulási folyamatát, elősegíti a gyorsabb sejtregenerációt és az emberi szövet növekedését. A sejtnövekedés fokozása pedig segíti a sebek gyorsabb gyógyulását és megelőzi a fertőzéseket.

Végszó

Az infraszauna egy hasznos és minőségi eljárás, amely segíti a szervezet regenerálódását és felépülését. Használata előtt azonban fontos orvoshoz fordulni, és tisztában lenni az ellenjavallatokkal, különben károsíthatja egészségünket.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok