23 °C, Budapest
23 °C
Budapest
Holnap
22°
Holnapután
26°
Szerda
27°
2023.09.24. , Gellért
filter.hu filter.hu

Online marketing ötletek kezdő online vállalkozóknak

A pénzkeresés online már sokak számára vonzó lehetőség, hiszen ez nincs helyhez, de gyakran időhöz sem kötve. Ha saját online vállalkozásunk van, akkor fontos tudni néhány alapvető marketing eszközt, amellyel gyorsabban és hatékonyabban tudunk ügyfelekhez jutni.

3 online marketing ötlet kezdő online vállalkozásoknak

1.  Pénzkeresés online - főállás mellett

Csábító dolog a pénzkeresés online, viszont nem érdemes először felmondani a jelenlegi munkahelyünkön, s utána belefogni az online vállalkozás létrehozásába. Mi van, ha rosszul sül el? Mi van, ha egy-két évig nem lesz jövedelmünk belőle? Ne kockáztassunk emiatt, s mindenképpen hagyjuk meg a jelenlegi munkánkat addig, ameddig úgy érezzük, hogy már nincs rá szükségünk.

Munka mellett elkezdhetünk tájékozódni egy kicsit az online vállalkozások világában, megismerkedhetünk az online marketing technikákkal, illetve jobb rálátásunk lesz arra, hogy mik szólhatnak az online vállalkozási ötletünk mellett és ellen. Olvassunk, nézzünk oktatóvideókat, illetve hallgassunk olyan sikeres emberek podcastjait, akiknek már sikerült.

2.  Írjuk meg az üzleti tervet

Ha tudjuk, hogy mivel akarunk foglalkozni, érdemes részletesen kidolgozni egy üzleti tervet. Például:

 • Szükségünk lesz egy jó vállalkozás névre, amelyet könnyű kiejteni, leírni és meghallani (rádió, podcast).
 • Fontos, hogy legyen egy weboldalunk, webáruházunk, és rengeteg közösségi média fiókunk, hiszen ezek segítségével sokkal könnyebb lesz a vállalkozás népszerűsítése.
 • Érdemes kidolgozni az anyagiakat is, hiszen tudnunk kell azt, hogy egy bizonyos összegű befektetés esetén mekkora profitra számíthatunk. Ebbe beletartozik az:
  • Internet és egyéb számlák,
  • ügyvéd,
  • könyvelő,
  • IT cég,
  • illetve a vállalkozáshoz szükséges alapanyagok vagy eszközök beszerzése is.

3.  Hirdessük ingyenesen a vállalkozásunkat

Nem feltétlenül kell hirdetéseket fizetni ahhoz, hogy eljusson az emberekhez a vállalkozásunk híre. Elég 6-8 órát Instagramon vagy Facebookon tölteni kommenteléssel és posztolással, s máris rengetegen fogják megnézni a szolgáltatásainkat. Ez sok befektetett idő, viszont 6-12 hónap alatt általában megtérül.