12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Szerda
2023.03.26. , Emánuel
filter.hu filter.hu

Tetőmunkálatok télen

A téli zord és hideg időjárás nem megfelelő hőszigetelés és sérült tető esetében jelentősen megnehezíti az életkörülményeket. Fontos, hogy a tető minél hamarabb megjavításra kerüljön, azonban nem mindegy az időzítés a hőmérséklet miatt.

Felkészülés a télre

Bármilyen ipari felújítási vagy építési munkálatok esetében előfordulhatnak időbeli csúszások. Az elfoglalt szakemberek gyakran hónapokra előre be vannak táblázva, és nem tehetik meg, hogy heteket csússzanak bizonyos munkálatok során. 

Ha késik az alapanyag, vagy a rossz időjárás miatt muszáj halasztani, az jelentős anyagi károkat okozhat. Nem is beszélve arról, hogy bizonyos munkálatok elvégzéséhez meg kell várni a tél végét, hiszen a fagyok tönkretehetnek bizonyos folyamatokat.

A vizes technológiák esetében például kimondottan fontos előretervezni. Egyes ragasztóanyagok, a vakolat és a habarcsok esetében is a kötési idő jelentősen megnőhet, ha a hőmérséklet 5 Celsius-fok alá süllyed.

A tetőcsere is kiemelt figyelmet igényel az időzítés szempontjából. Bár a tél beálltakor a hiányos vagy sérült tető rendkívül sok kellemetlenséget okozhat, itt sem mindegy, milyen hőmérsékletben lehet dolgozni.

Az időzítésen sok múlik

Fontos, hogy a tető megfelelően funkcionáljon, és hosszú évtizedekig védje a házat az időjárás viszontagságaitól. Ennek érdekében nem árt észben tartani, hogy az aszfalt tetőzsindelyt 4°C és 29°C közötti hőmérsékleten ajánlott felhelyezni. 

Ha ennél hidegebb időben végzik a munkálatokat, a zsindelyek megsérülhetnek, amely jelentős anyagi károkat vonz maga után. 

Emellett pedig az újabb anyagbeszerzés, szakemberek és a munkálatok elhúzódása rengeteg időt vehet igénybe.

A Színvonal Bau Kft. szervezett kivitelezéssel, garanciális építéssel biztosít arról, hogy időben, maximális minőségben és kiváló alapanyagokkal készüljenek el a munkálatokkal!

Tetőcsere télen

Ha téli időszakra kérnél ajánlatot tetőcserére, valószínűleg túlságosan kedvező árakkal kecsegtetnének. Ennek nem szabad bedőlni, fontos észben tartani a télen végzett munkálatok sajátosságait a megfelelő minőség érdekében.

Tervezés során fontos, hogy a telepítés dátuma tisztázva legyen, de ez nem jelenti azt, hogy az időjárás nem szólhat közbe. Azonfelül, hogy a zsindelyek könnyen megsérülhetnek hideg időjárásban, még egy szempontot figyelembe kell venni.

A 4°C-nál hidegebb időben a ragasztás is megsínyli a körülményeket. Így az öntapadó zsindelyeknek melegebb időjárásra van szükségük ahhoz, hogy megfelelően ragadjanak. 

Nyáron ez a probléma nem áll fenn, ezért a legszerencsésebb, ha megoldható abban az évszakban a telepítés. Télen ilyen esetben azonban fontos várni a telepítéssel az ideális hőmérséklet eléréséig.

A Színvonal Bau Kft. ipari generálkivitelezése segítségével egy kézben tudhatsz minden építési munkálatot! Válaszd a biztonságot, a maximális szakértelmet és kiváló végeredményt!

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok