9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Mire jók az irodai programok?

Az irodai programok ma már szerves részét képezik az életünknek. Szinte el sem tudjuk képzelni nélkülük a mindennapjainkat, ami arra is visszavezethető, hogy a mindennapjaink részévé vált a számítógép is. De mik is ezek az irodai programok, mire jók, miért használjuk őket, és miért nem tudunk már nélkülük létezni? Körüljárjuk a témát.

Irodai programok: a munkahelyek alapkellékei

Azt tudtad, hogy a Microsoft Excel megalkotásán dolgozó csapat élén magyar származású vezető állt? Nem rossz kezdés, igaz? Ma pedig már ott tart ez a program, hogy szinte mindenki számítógépén ott van és használja.

Számos nagyon hasznos irodai program van, ezek közül az egyik a már említett Excel. Ma már gyakorlatilag nincs egyetlen olyan munkahely sem, ahol ne használnának az irodában valamilyen programot. Mindenhol vannak már számítógépek, és ezekkel adatokat kezelnek. Ahhoz, hogy a legegyszerűbb, legrugalmasabb megoldást megtalálják ezen adatok kezelésére, érdemes olyan programot választani, ami erre képes. Tehát rugalmas és egyszerű. És az sem árt, ha nem feltétlenül kell mindenkinek újra és újra betanítani, azaz lehetőleg legyen elterjedt.

De van ilyen program vagy programcsomag egyáltalán? Még szép, hogy van, méghozzá a Microsoft gondozásában, ez pedig nem más, mint az Office! Számos verziója és változata megtalálható a piacon. Ha még csak most tervezed beszerezni, akkor nézz szét a CodeGurunál, ahol garantáltan megtalálod azt a kiadást, amire szükséged van!

Kényelmes megoldások otthon is

Az a jó az Office csomagban, hogy minden benne van, amire csak szükségünk lehet az irodában. De nem csak munkahelyi felhasználásra kiváló, otthon is megállják a helyüket. Ugyanis már szinte mindenki használja a munkahelyén (vagy az iskolában) megismert programokat, mert valóban hasznosak és szükségesek is.

Mivel ma már mindenhol szükségünk van arra, hogy ismerjük ezeket, az a kézenfekvő, hogy otthon is használjuk őket. A szövegszerkesztőre (Word) szükségünk lehet pl. önéletrajz írásánál vagy különböző iskolai anyagok beadásához is. Vagy akár a saját könyvünket, verseskötetünket is elkészíthetjük benne.

A táblázatkezelőre (Excel) pedig a háztartásunk költségvetésének vezetésekor, a gyermekek csoportpénzének vezetésére vagy a szakkörök befizetéseinek ellenőrzésekor lehet szükségünk.

De mindez csak pár példa. Mivel mindkét legtöbbet használt program számos lehetőséget rejt, számos feladat ellátására alkalmasak, sok lenne felsorolni.

Fejlesztőknek, maximalistáknak, törtetőknek

Ha valaki szeretne előrelépni a munkahelyén, akkor nem árt profi módon használni az irodai programokat. Méghozzá a különlegesebb programokat is. Kiváló prezentációkat kell tudnia összeállítani a PowerPoint segítségével. Kimutatásokat kell varázsolnia az Excellel. De fejlesztőként sokat kihozhat egy Visual Studio-ból is. A Visioval pedig tökéletes diagramok sorát lehet előállítani.