9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Hogyan legyen a te ajándékod gyermeked kedvence?

Az újszülötteknek és kisdedeknek könnyű ajándékot választani, hiszen nekik még az egész világ új. Viszont ahogy cseperednek a gyermekek, és egyre jobban felfedezik a környezetüket, megjelenik a játék is az életükben.

A játék nem pusztán játékot jelent, azaz önfeledt tevékenységet, hanem tapasztalatszerzést, élmények feldolgozását és tanulást is.

A Játékliget összegyűjtött néhány ötletet, hogy bármilyen alkalomra is keresel ajándékot, a tökéletes játékkal lepd meg az ünnepeltet.

Milyen korosztálynak szánod?

A gyermekek életük első éveiben elképesztően gyorsan fejlődnek. Ezért sem mindegy, hogy hány éves a csemete, akinek szánod a meglepetést, hiszen egy kiscsoportos óvodás nem biztos, hogy fog tud játszani egy olyan játékkal, amiben betűket kell kirakni, vagy bonyolult a szabálya.

A Játékliget oldalán is célirányosan tudsz keresni akár korosztályonként, például játékok 1-2-3 éveseknek, de szűkítheted a találatokat fiú/lány bontásban is. 

Érdeklődés

Rövidebb vagy hosszabb időre leköti a gyermekek érdeklődését egy kategória. Fiúknál ez gyakran a járművek vagy konkrétan az autók világa, lányoknál jellemzően a baba, a tündérek, hercegnők világa áll a fókuszban.

A játékok piacán egyféle játéktípusból többféle változatot készítenek, gondolj csak bele, hogy a fekete Péter kártyajátékból milyen sok verzió létezik. 

Mesefigura

Szinte biztos, hogy van a csemetének kedvenc meséje, akinek a történeteit újra és újra szívesen nézi vagy hallgatja. 

Érdemes erre is építeni a játék kiválasztása során, hiszen egy olyan játékkal, ami a gyermek kedvencét ábrázolja, szívesebben fog játszani, sőt akár a kedvencévé is válhat.

Mit látott a tévében? 

A TV-ben látott reklámok nagyban befolyásolják a gyermek igényeit. Lehet, hogy túl van árazva, nem is igazán fejlesztő, de a gyermek nagyon ragaszkodik hozzá, mert csupa szépet és jót hall róla.

Ha szeretnéd gyermekedet meglepni egy TV-ben reklámozott játékkal, és ő mondjuk nem is emlékszik pontosan a nevére, a Játékliget oldalán tudsz a tévében reklámozott játékkategóriára szűrni.

Kategória

Már az is megkönnyíti a tökéletes játék megtalálását, ha nem konkrétan egy típusú játékot keresel, hanem csak kategóriában gondolkozol.

Az óvodás korosztály szívesen játszik szerepjátékokat, ezért akár egy boltos készlettel vagy orvosi felszereléssel vagy ezek kiegészítőivel nagy örömet lehet szerezni. 

A kreatív termékekkel sem tudsz mellényúlni, hiszen pacsmagolásban, alkotásban a legtöbb gyermek szívesen vesz részt. Legyen szó akár ujjfestékről, csillámos filckészletről, gyurmáról, a siker garantált.

A különböző anyagú, formájú és méretű építőjátékok egészen kiskortól részét képezhetik a játékarzenálnak. Ha esetleg ilyennel már rendelkezik a gyermek, akkor figurákkal, állatokkal lehetséges kiegészíteni.

Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok