9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

A hagyományos kerítéstípusok és az alumínium kerítésrendszerek összehasonlítása

Amikor valaki először pillantja meg a házunkat, nagyban befolyásolja az első benyomását a kerítés látványa és állapota is. Egyes esetekben ez kiemelt fontossággal bír, például akkor, ha el- vagy bérbe akarod adni az ingatlant, de akkor is, ha valakit, aki fontos neked, először viszel el az otthonodba.

Az ósdi, kopottas kerítés még egy újszerű háznak is teljesen más hangulatot és megítélést ad, így nem árt ezzel is számolni. A következő cikkben megvizsgáljuk, miért éri meg inkább egy alumínium kerítésrendszerre beruházni a hagyományos megoldások helyett, hogy mindig szépnek érezhesd a házadat.

Dróthálós kerítés

A kivitelezés minőségétől függően számos helyen láthatunk csapnivaló és remek állapotban lévő dróthálós kerítéseket is. Ezek a funkciójukat tökéletesen ellátják, a bekerülési és fenntartási költségük sem veri az egeket. Ennek ellenére a legtöbb helyen mostanra csak az építkezések körüli ideiglenes védelemnek húzzák fel, ugyanis esztétikai szempontból már egyáltalán nem felel meg a kor követelményeinek. Teljes belátást enged a szomszédságnak a privát szférába is, és nem éppen sokoldalú a díszíthetősége.

Fakerítés

Az egyik legnépszerűbb kerítés alapanyag a fa. Nem véletlen, hiszen nagyon hamar az otthonosság érzetét kelti az emberekben, egy jól kivitelezett fakerítés szívmelengető látvány tud lenni. Egy ideig legalábbis biztosan. De sajnos a szerves eredetű alapanyagnak köszönhetően az időjárás viszontagságai nem kíméli. Rendszeres gondozás nélkül ezek a kerítések egy-két év alatt teljesen lelakottnak tűnhetnek. A napsugárzás hatására megfakulnak a színek, az eső és a fagy pedig idővel kikezdi az anyagot, ami elkezd repedezni, töredezni.

Új kerítést építesz? Esetleg most szeretnéd felújítani a régi és elavult kerítésedet? Nézd meg a Mi kerítésünk szerteágazó kínálatát, hogy biztosan a legkiválóbb minőségű alapanyagokkal tudd körülkeríteni a portádat.

Alumínium kerítésrendszerek

Ezek a kerítések nagyon sok szempont alapján tekinthetőek a legjobb választásnak. Az időjárás elemei nem kezdik ki sem a léceket, sem a rögzítésükhöz felhasznált alapanyagokat. Legyen eső, szél, hó, fagy vagy szikrázó napsütés, az alumínium kerítések még évek múltával is ugyanolyan pompában fognak tündökölni, mint a felszerelésük napján, legyen szó bármilyen választott színről. És mindezt anélkül, hogy rendszeresen gondozni kellene. 

Teljes mértékig környezetbarát alapanyag, ugyanis a gyártás során alig keletkezik hulladék, szinte minden leeső darabot újra lehet hasznosítani. Az egyik legtartósabb alapanyag, így aligha fogsz vele szemetet termelni, de ha mégis megunnád és valami újabbra cserélnéd a házad arculatát, a régi alumínium kerítésedet 100%-ban újra lehet hasznosítani.

Ezenkívül a tisztítása sem igényel környezetkárosító vegyszereket, sima vízzel remekül tisztán tartható.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok