9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Vásárolj okosan kerti bútort!

Bár most már véget ért a klasszikus kerti szezon, a hétvégi sütögetések ideje is lejárt, azért még érdemes fontolóra venni a kerti bútor vásárlását.

Az enyhébb telek és a szezonon kívüli kedvezőbb árak csupán két ok arra, hogy miért érdemes fontolóra venni azt, hogy most szerezd be a legújabb kerti bútoraidat.

Ha azonban úgy döntesz, hogy nagyon fázósként te semmiképp nem akarsz kint tartózkodni a teraszon vagy a kertben, akkor is érdemes elolvasni (és akár elmenteni magadnak), hogy mire kell odafigyelni, amikor kiválasztod a kerti bútoraidat.

Ebben nyújt segítséget a Prémium bútoráruház által összeállított lista.

Először is tervezz!

Mielőtt hirtelen vásárlásba kezdenél, ülj először le, nézz ki a kertedbe, nézz ki a teraszodra, és állj neki a tervezésnek!

A kerti bútoroknak alapvetően három céljuk van:

1. Étkezés céljára, hogy a kertben vagy a teraszon költhesd el az étkezéseket.

2. A nappali meghosszabbításaként használva a közösségi élet tereként is funkcionálhat, így ott játszhatsz a gyermekeiddel, folyhatnak kerti kártyapartik, de akár a home office vagy a digitális oktatás színhelye is lehet.

3. Napozásra is kitűnően alkalmas helyszín lehet, akár medencével, akár medence nélkül!

Láthatod hát, hogy teljesen más bútorokat igényel minden funkció, így ha megvan, mire használod majd a bútorokat, akkor már írhatod is, hogy miből hány darabra lesz szükséged!

Fontos az anyagválasztás!

Függően attól, hogy milyen életkorú emberek fogják használni, érdemes végiggondolni a lehetőségeket!

  • A műrattan bútorok a megszólalásig hasonlítanak az igazi rattanból készült bútorokhoz azzal a különbséggel, hogy sokkal tisztíthatóbbak, jobban ellenállnak a fagynak. Így aztán ha kiborul a bor, a kakaó, akkor sincs semmi vész, a bútor használható marad.
  • Az alumíniumvázas textil kerti bútorok nagyon könnyűek ugyan, de a tisztításuk már nem az. Így ha arra számítasz, hogy gyermekeid nyomot hagynak rajta, akkor nem biztos, hogy ez a legjobb megoldás.
  • A teakfa a leggyakoribb kerti bútor alapanyag, télen is kint tartható, ápolása némileg macerás, de cserébe dörzspapírral tisztítható, és az évek múltán nem hogy romlik az állaga, hanem egyre patinásabb jelleget ölt.

Fontos, hogy valóban felmérd, ki, mikor és milyen céllal fogja használni a kerti bútorokat, hogy a célnak megfelelő darabok kerüljenek a kertedbe vagy a teraszodra a Prémium bútoráruház kerti bútor részlegéről!

Éljen a friluftsliv!

Tudtad, hogy a svédeknek külön szava van arra, hogy minden szabadidejüket megragadják, hogy a friss levegőn legyenek?

Nincs is annál hívogatóbb, mint egy igényesen berendezett terasz vagy kerti kiülő! Akár egy forró nyári napon, akár a lágy tavaszi szellőben, akár a színes őszben, akár a hólepte télben, a kerti bútorok mindig kellemes megnyugvást nyújtanak a rohanó világban.

Ne engedd hát, hogy ezeknek a meghitt, elvonulós pillanatoknak vége legyen csak azért, mert kényelmetlen a kerti bútorod! Válassz okosan, és élvezd a kerted!

Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
Növények, kártevők
Tippek, trükkök
További anyagok