7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

A minőségi ajtókhoz minőségi kilincsek illenek!

Az otthonok divatja éppúgy, ahogy a ruhákban, sminkekben vagy épp a szemöldökök formázásában megfigyelhetjük, állandóan változik. Változnak a legkedveltebb stílusok, az enteriőrök kialakítása, de még abban is nagy különbségek lehetnek, hogy a lakás egyes helyiségei milyen méretűek vagy milyen elosztásúak legyenek, gondoljunk csak az amerikai konyha divatjára.

Az állandó változás közepette egyáltalán nem könnyű megtalálni azokat a nyílászárókat és a hozzájuk szükséges kiegészítőket, amelyek mind technológia szempontjából, mind esztétikailag tökéletesen megfelelnek az elvárásoknak, ugyanakkor hosszú távon képesek megőrizni aktualitásukat is. 

Időtálló nyílászárók

Mivel az új nyílászárók vásárlása jellemzően nem két fillérbe kerül, ezért teljesen jogos az az igény, hogy az otthonunkba választott beltéri ajtók és a hozzájuk vásárolt kilincsek sokáig szépek maradjanak és esztétikailag is megállják a helyüket. Amennyiben azt szeretnénk, hogy ez a cél is teljesüljön, érdemes minőségi ajtókra és kilincsekre költeni, amelyek anyagukat, szerkezetüket tekintve is tartósak lesznek és olyan időtálló dizájnt nyújtanak, amelyet szívesen élvezünk hosszú éveken keresztül. 

Nem tévedhetünk nagyot, ha klasszikus stílusú ajtót választunk, de a modern, letisztult megjelenés is szinte minden enteriőrben tökéletesen mutat. Az Ajtóház beltéri ajtói és kilincsei között biztosan megtalálod az eszményi megoldást. 

Válassz bátran és szabadon!

A választáskor vegyük figyelembe, hogy mi magunk milyen stílusokat kedvelünk és melyek mutatnak harmonikusan az otthonunkban. Ne feledjük, hogy egyáltalán nem biztos, hogy csak egyféle stílus jelenhet meg egy otthonban. Sokkal inkább a különböző dizájnok finom összehangolása, harmóniája lesz az, amely az otthonosság érzetét megteremti majd számunkra. 

Nyugodtan válasszunk például klasszikus stílusú ajtót és hozzáillő, már a modern időket megtestesítő rozettás kilincset például egy modern, némi minimalista, némi klasszikus és mondjuk avantgárd stíluselemeket ötvöző lakásba. Csak tartsuk mindvégig szem előtt a színek és a formák finom egyensúlyát!

Milyenek legyenek a kilincsek?

A modern kilincsek általában nem hosszúcímesek, hanem rozettásak, azaz nem egyetlen, hanem két külön részből állnak, hiszen külön van maga a kilincs és a takaró rozettája, illetve a kulcslyuk vagy gombos zár rész, szintén egy takaró rozettával körbevéve. A rozetták lehetőséget adnak arra, hogy te válaszd meg a kilincs és a kulcslyuk vagy zár közötti távolság mértékét, de érdemes a jó ízlés határain belül maradni ebben a kérdésben is.

Ha a rozettás kilincsekről a modern ajtók szögletes formájú kilincsei jutnak eszedbe, akkor meg fogsz lepődni, hogy milyen sok gömbölyített, illetve íves forma is létezik köztük. Annak ellenére, hogy modern hatást keltenek, elegáns, exkluzív aranyozott, sőt, akár kristállyal vagy bőrrel díszített kilincsek is léteznek. A sokféle lehetőség közül mindenki megtalálja a választott ajtóhoz illő legszebb darabokat.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok