9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Az ideális nyakláncméret kiválasztása

Ez az a kiegészítő, ami számos méretben elérhető az üzletekben és a webshopokban. A legmegfelelőbb ékszer kiválasztása sok szemponttól függ: férfi vagy nő viseli, ruha alatt vagy ruha felett hordjuk. A különböző stílusok is mást és mást kívánnak meg a lánc hosszának tekintetében.

Nem vagyunk egyformák, és mindenkinek más lesz kényelmes, de nyugalom! Van néhány olyan információ, aminek segítségével játszi könnyedséggel fogod kiválasztani a tökéletes darabot.

A leggyakoribb láncméretek nőknél és férfiaknál

Amikor ékszert választunk, nagy szerepe van a kényelemnek. A nyaklánc funkciója alapvetően az, hogy kiegészítsen egy outfittet és nem az, hogy kényelmetlen érzést váltson ki viselőjéből. Egy túl rövidre vett lánc esetében urrá lehet rajtunk egy fojtogató érzés, ez egyértelmű jele annak, hogy nem a megfelelő méretet választottuk, és így nem is fogjuk azt szívesen viselni. 

Nők esetében a legoptimálisabb, ha körülbelül a kulcscsont alá ér valamivel a lánc. Ez az a hossz, ami már nem fojtogat, ugyanakkor nem lóg túlzottan, és nem fogunk beleakadni mindenbe. Mindennapi tevékenységünket egyszerűen tudjuk végezni tőle, nem korlátoz minket a szabad mozgásban. 

Férfi nyakláncoknál az 50 cm-es ékszerek lehetnek ideálisak. Ökölszabály szerint az a megfelelő, ha az ing felső két gombja és a szegycsont között van a lánc vége. Ha bizonytalan vagy, érdemes körül nézni a WEARING.hu férfi kiegészítői között. Itt még azok is találhatnak valami kincset, akik egyébként nem szívesen viselnek nyakláncok, de van kedvük kísérletezni a kiegészítőkkel.

Más stílus, más nyakláncméret

Attól függően, hogy milyen alkalomra készülünk, más és más stílusú nyaklánc lehet az alkalomhoz illő. A programtól függően öltözékünk kiválasztásával érdemes kezdenünk, hiszen az ékszer stílusát és a lánc hosszának ideális méretét is befolyásolja a kiválasztott ruha. Fényűző partikra választhatunk például gallérnyakláncot, elegáns estélyi ruhákhoz, a dekoltázst és a vállakat kiemelő ruhadarabokhoz csodásan passzol. 

Az igazán kifinomult hatásért válasszunk matiné nyakláncot, ami a kivágott és a magas nyakú ruhákkal egyaránt jól mutat. Ráadásul minden átlagos magasságú hölgynek jól áll. Ennél 3-4 cm-rel rövidebb az úgynevezett “hercegnő” nyaklánc, ami az egyik legnépszerűbb választás a nőknek szánt ékszerek tekintetében.

A klasszikus, a vintage, a szexi vagy a punk?

Bár legyen szó csak egy nyakláncról, számos divatirányzatnak megfelelő kiegészítőt választhatunk. A jó összhatás kedvéért mindig vegyük figyelembe, hogy milyen trend szerint válogatjuk a ruháinkat. Egy metál lady is lehet elegáns és viselhet klasszikus darabokat, csak egy a fontos. A viselt kiegészítő egészítse ki öltözékünket, legyen komfortos számunkra, és mondjon el rólunk egy nyakláncnyival többet. Lehet extravagáns vagy visszafogott, jobb kiegészítőt keresve sem találhatunk.

Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
Ruha
Cipő, kiegészítő
További anyagok