7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Melyik banknál lehet katásként gyorsan és egyszerűen utalni?

Természetesen ma már az azonnali fizetési rendszernek köszönhetően nem magának az utalásnak az ideje számít. Ugyanis ez belföldi bankszámláról belföldi bankszámlára történő utalás esetén csupán néhány másodpercet vesz igénybe. Sokkal inkább az számít, hogy meddig tart az adminisztráció.

Az alábbiakban kiderül, hogy melyik banknál egyszerűbb ez a folyamat.

Cikkünk a katásoknak szól, mivel azt feltételezzük, hogy a kisadózók az utalásaikat lakossági bankszámláról intézik.

Kétféle vállalkozó létezik

Az egyik típusba azok tartoznak, akik rendkívül precízen vezetik a pénzügyeiket, nyilvántartást vezetnek, és még a fizetési határidőt megelőzően mindent kifizetnek. A másik típusba azok tartoznak, akik nyűgként tekintenek a pénzügyek intézésére, és sok esetben csak akkor fizetnek, ha már megkapták az utolsó fizetési felszólítást.

Talán a legjobb megoldás az, ha a fizetnivaló érkezésekor azonnal kiegyenlítésre kerül a kért összeg. A kapott elektronikus számlát minden esetben le kell menteni egy külön könyvtárba, és elektronikusan kell tárolni, továbbá elektronikusan kell eljuttatni a könyvelőnek.

Melyik banknál gyors és egyszerű az utalás katásként?

Mielőtt szót ejtünk a bankokról, következzen néhány jó tanács a KATA adózást választók számára. Egyrészt érdemes a sablonok közé felvenni azoknak a partnereknek az adatait, akiknek rendszeresen utalunk. Másrészt pedig érdemes beállítani, hogy az applikációba történő belépés biometrikus azonosítóval történjen, még jobb, ha a tranzakció jóváhagyása is így történik. 

Ha a hazánkban található tíz legnagyobb bankot vizsgáljuk, akkor névsorrendben haladva az első a Budapest Bank, melynek felülete úgy van kialakítva, hogy csak tovább kell lépkedni, nem kell mozgatni a képernyőt. Ezzel sok-sok másodperc megtakarítható, és összességében gyors az utalás.

A CIB Bank esetében is gyorsnak és egyszerűnek mondható az átutalás, de nem annyira, mint a Budapest Bank esetében.

Átutalás tekintetében a legrosszabbnak a Takarékbank bizonyult

Az Erste Banknál lenne még mit optimalizálni a felhasználói élményt tekintve, mert hiába gyors az átutalás, körülményes az átutalási felülethez való eljutás. A K&H Bank esetében a partner kiválasztása több időt vesz igénybe, azonban ezt leszámítva gyors és egyszerű az átutalás. A tíz legnagyobb hazai bank közül az MKB Bank felülete bizonyult a legegyszerűbbnek és leggyorsabbnak utalás tekintetében.

Az OTP Bank alkalmazása a leggyorsabbnak azok között a mobilappok között tekinthető, melyek az adatokat külön képernyőre csoportosítják. A Raiffeisen Bank, a Sberbank és az UniCredit Bank esetében kifejezetten sokat kell koppintani, mire megtörténik az utalás. Legrosszabbnak a Takarékbank bizonyult. Összefoglalva elmondható, hogy a hazai bankok applikációira még bőven ráfér az optimalizálás.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok