18 °C, Budapest
18 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Digitális HR megoldások a sikeres munkahelyi körülményekért

A munka világának átalakulásában nagy szerepet játszanak a digitális megoldások. Egyre többen dolgoznak otthonról és rugalmas beosztásban, ez pedig megváltoztatja a szervezeteken belüli működést. Amiért többnyire a HR-részleg a felelős. Ahhoz, hogy a belső kommunikáció, a csapatmorál és a produktivitás hosszú távon fennmaradjon, lépni kell az új lehetőségek, kihívások felé.

Mi az előnye az új digitális trendeknek és irányoknak? 

Aligha kell bárkit is meggyőzni arról a tényről, hogy a papíralapú adminisztráció már rövid távon sem elképzelhető út. Ami lehet átköltözött vagy átköltözik a digitális térbe, igaz ez a munka világának szinte minden szegmensére. Egyesek számára ez ijesztő folyamat, másoknak lényegesen megkönnyíti a mindennapokat. Összességében azonban kijelenthető, hogy a digitalizációs folyamatok több előnyét is élvezhetjük, ha jól használjuk az egyes technológiákat. A digitális HR megoldások a következő területekhez egyaránt alkalmasak:

 • Munkavállalói elégedettség: nagyobb dolgozói szabadság, kommunikációs csatornák, amelyek távolról is lehetővé teszik, hogy a vezetőség és az alkalmazottak között megfelelő viszony alakuljon ki. A munkavállalók teljesítménye előtérbe kerül a ledolgozott órákkal szemben. Ez sokakat motiválhat arra, hogy a munkaidő elhúzása helyett a produktivitás szintjének növelésére összpontosítson. 
 • Átlátható működés: a felhőalapú rendszereknek köszönhetően mindenről lenyomat készül, így gyorsan és egyszerűen kézhez kapjuk az információt. Munkáltatói oldalról mindez nagyon előnyös, hiszen senkit nem kell számon kérni vagy külön ellenőrizni, mert az elvégzett feladatok azonnal jól láthatóak. 
 • Jövőbeli célok és tervek megvalósítása: a digitális megoldások által nyújtott előnyök elősegítik a hosszú távú innovációt, üzleti tervezést. A technológiai fejlődéssel egyre több kapu nyílik ki a vállalati szereplők számára. A 21. századi módszereket alkalmazó munkahelyek pedig csábító lehetőséget jelentenek a digitális térben felnövő generációknak.

Legyen szó tehát kisebb cégekről vagy nagyobb vállalatokról, több olyan elektronikus szolgáltatás is igénybe vehető, amellyel jelentősen növelhető a produktivitás szintje. A HR-részlegnek pedig figyelembe kell vennie a változó dolgozói igényeket is. 

HR digitalizációs megoldások a gyakorlatban

Az új megoldások win-win helyzetet teremtenek a munkáltatók és a munkavállalók számára. Ezáltal tehát mindenki nyer, a cégek egyre hatékonyabbá válnak. Érdemes megvizsgálni egy-egy valós HR digitalizációs példát, amelyek a gyakorlatban is jól működnek:

 • Beléptető rendszer: a nagyvállalatok számára igazán hasznos eszköz, amellyel egyszerűen nyomon követhető a dolgozók érkezésének és távozásának időpontja. 
 • Teljesítményértékelő rendszer: az egyik legnépszerűbb technika nemcsak a munkáltatók, hanem a munkavállalók számára is. Azáltal ugyanis, hogy a teljesítmény lekövethető, kialakulhat egyfajta versenyszellem a cégen belül. 
 • HR adminisztráció digitalizációja: amiről már korábban is esett szó, az elektronikus rendszerek és a felhőalapú rendszerek használatával minimalizáljuk a papírfogyasztást. Ez pedig környezetvédelmi szempontból is hasznos. 
 • Toborzási rendszer: az online világban sokkal gyorsabb és egyszerűbb új embereket toborozni és növelni a munkahely szakmai hírnevét, presztízsét.
 • E-aláírás: az elektronikus, digitális aláírásnak köszönhetően már nem kell hosszú kilométereket utazni ahhoz, hogy valaki hivatalosan jóváhagyjon egy-egy dokumentumot.

Blue Colibri, a produktivitás szolgálatában

Az olyan digitális HR megoldások, mint amilyen a Blue Colibri alkalmazás egyértelműen a vállalatok és a dolgozók javát szolgálják  Ez az első magyar fejlesztésű, elköteleződést, szervezeti tanulást és belső kommunikációt támogató felület. 

A szervezeti kommunikáció minden eddiginél hatékonyabbá válhat, hiszen akár az okostelefonról is intézhető az összes munkavállaló azonnali elérésével. Nem utolsósorban pedig a hatékonyságot, a produktivitás szintjét is nyomon követhetjük. Egyfajta hidat képez a vezetők és a munkavállalók között, ami jelentősen segíti az együttműködést. Csökkentve ezzel a jól ismert, “főnök-alkalmazott” alá- és fölérendelt viszonyát. 

Mit tud a Blue Colibri app?

 • Egyszerű, gyors és azonnali szervezeti kommunikáció biztosítása
 • Belső felület, egyedi, testreszabható megjelenés
 • Felhasználóbarát, könnyen kezelhető alkalmazás minden dolgozónak
 • A teljesítmény és a hatékonyság analízisek, riportok általi nyomon követése
 • Céges események megszervezése, hírek és értesítők kiküldése, céges adatbázis
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
Naná!
Inkább nem
További anyagok