14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
Vasárnap
10°
2024.02.22. csütörtök, Gerzson
filter.hu filter.hu

Minden, amit a hajvasaló használatáról tudni akartál

A hajvasaló néhány éve nagy divat, és egyre jobb készülékeket lehet kapni otthoni használatra is, így elérhetőbbé vált a tökéletesen sima és ragyogó haj. Mit kell tudni ezekről a készülékekről és a használatukról? Mindent összeszedtünk neked.

A modellek divattá tették a tükörsima hajat, nem csoda, ha egyre nagyobb őrület van a hajvasaló körül. Hajvasalót már tízezer forint alatt is lehet vásárolni, de az igazán komoly készülékek akár a negyvenezret is elérhetik. Nem biztos azonban, hogy mindig a drágább a jobb. Ezeket érdemes tudni a hajvasaló fajtákról és a használatukról.

A hajvasaló legfontosabb tulajdonságai

Egy hajvasaló esetében két dolgot kell első körben megnézni, ez pedig a hajvasaló lapok szélessége és a hőfokszabályzó.

A hajvasaló szélessége a haj hosszával kapcsolatban fontos. Minél hosszabb a haj, annál szélesebb hajvasaló lapra van szükség, hogy megfelelő hatást biztosítson. Általános szabály, hogy a hosszú, derékig érő haj esetében már legalább 5 cm széles lapra van szükség. Rövidebb haj esetében megfelelő lehet a keskenyebb készülék is.

A hőfokszabályzó szintén kritikusan fontos a hajvasalók esetében, mert könnyen túl lehet hevíteni a hajat, ami rendkívüli módon károsítja a hajszálakat. Éppen ezért fontos, hogy olyan készüléket válasszunk, amin pontos hőfokszabályozó van. A hajvasaló használatát mindig alacsonyabb hőfokkal indítsuk és fokozatosan emeljük a hőmérsékletet, ha nem bizonyul elegendőnek.

Röviden a hajvasalók fajtáiról

Teflonos hajvasaló: tapadásmentes bevonattal ellátott lapokkal készül, nem ragad. Bátran használhatsz hővédő termékeket, így kevésbé károsodik a hajad akár napi használat során is.

Teflonszálas hajvasaló: viszonylag új megoldás, de várhatóan rövid időn belül a legnépszerűbb lesz. Tökéletesen tapadásmentesek a lapok és maximális a hőelosztása, így nem égeti a hajat.

Kerámia bevonatos hajvasaló: egyenletesen melegszik a bevonatának köszönhetően, ezért kevésbé károsítja a hajat.

Turmalinos bevonatú hajvasaló: egyelőre ritka, de az egyik legjobb készülék. Bevonata negatív ionizáló hatással rendelkezik, amitől szuperfényes és kiemelkedően selymes lesz a haj.

Ha egyetlen tanácsot fogadsz meg, ez legyen

Inkább gyűjts rá tovább, de minőségi hajvasalót válassz. A nem megfelelő hajvasaló használata károsíthatja a hajad szerkezetét és egy elégetett hajat már nem lehet helyrehozni.

Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
Hajápolás
Frizura
További anyagok