9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Rendőrségi járművek hangszórói és szirénái a gyakorlatban

A megkülönböztető jelzések és rendőrségi jelzőfények, bár hatékony és szükséges eszközök, gyakorlatilag haszontalanok, ha nem láthatók. Ez különösen igaz a városi környezetben, ahol az épületek és egyéb akadályok megakadályozhatják, hogy a járművezetők észrevegyék a rendőrségi, tűzoltó vagy egyéb járműveket, amíg azok nem kerülnek a közelükbe.

További veszélyt jelenthet, ha a gépjárművezetők, járókelők csak az utolsó pillanatban veszik észre a közeledő sürgősségi járműveket. A tűzoltó és rendőrségi járművek szirénáival és hangosbeszélő rendszereivel akkor is figyelmeztethetik a többieket a jelenlétére, ha nem látják Önt. 

Egy hatékony hangjelző rendszer időt és pénzt takaríthat meg, megelőzheti a baleseteket. A magas biztonság és hatékony hangjelzések életeket menthetnek. A megfelelő eszközök kiválasztása és beszerzése nagyon fontos, ha szeretné biztosítani a csapata munkájának hatékonyságát.

Hogyan válasszon hatékony rendőrségi hangszórókat?

A rendőrségi vészhelyzeti hangszórók és szirénák kulcsszerepet játszanak minden rendőrségi, tűzoltó és egyéb csapat feladataiban és tevékenységében. A hangszóró és sziréna figyelmezteti az embereket, hogy egy rendőrségi jármű közeledik. Nem csak ezt, hanem azt is jelzik a baleset helyszínén tartózkodó embereknek, hogy a jármű mozgásban van. 

Az avatott fülű személyek pusztán a hangjelzés alapján is meg tudják határozni, hogy milyen jármű közeleg még azelőtt, hogy meglátnák azt. Szerezzen be minőségi rendőrségi hangszórókat a Scorpio webáruházban.

Elengedhetetlen, hogy megfelelő vészjelzőt válasszon járművéhez. Tehát melyik szirénát válassza? Íme néhány tényező, amelyet figyelembe kell vennie.

100 wattos vagy 200 wattos rendőrségi sziréna

A 200 wattos hangszóró teljesítménye kétszerese a tipikus 100 wattos hagszórónak. A hangosabb eszköz egy nagyon fontos előnnyel jár. Az úton való közlekedés során a sziréna szélesebb hatótávolsággal rendelkezik.

Mielőtt azonban elsietné a vásárlást, két tényezőt kell figyelembe vennie. Először is a járművének a jelenlegi beállításait és azt, hogy a gépjármű kompatibilis-e a 200 W szirénával. Másodszor, megéri-e a többletköltség? Bár ezek a szirénák nagyobb teljesítményűek, egy 100 W-os sziréna a legtöbb esetben elég hangos ahhoz, hogy a közlekedők a járművétől nagy távolságból is hallják.

Abban az esetben, ha autópályán, nagyon forgalmas helyeken szeretné használni a gépjárműveit, akkor szerelje fel azokat nagyobb teljesítményű hangszórókkal.

Nagy sebességnél a forgalomban résztvevő autók nagyrészt a sebességgel arányosan hangosabbak is. Ez megnehezítheti a sofőrök számára, hogy időben érzékeljék a közeledő rendőrségi járművek hangszórói által leadott hangjelzéseket.