10 °C, Budapest
10 °C
Budapest
Holnap
Holnapután
11°
Szerda
2022.11.27. , Virgil
filter.hu filter.hu

Eszközök park- és városgondozáshoz

Minél nagyobb egy város, annál többen lakják, ami azt jelenti, hogy sokkal több a hulladék is. Ezek sajnos nem fognak maguktól eltűnni, így a városok, parkok gondozása egy rendszeresen visszatérő feladat az erre kijelölt cégek számára.

Mivel nagy területekről van szó, ezért szóba sem jöhetnek a hagyományos, otthoni felhasználásra tervezett berendezések, hiszen ezek hatékonysága nyomába sem érhet az ipari gépeknek. Ezek sokkal gyorsabban és költséghatékonyabban képesek megtisztítani a kérdéses területeket.

De vajon milyen ipari berendezéseket szoktak leggyakrabban alkalmazni a parkok, városok tisztán tartásához? Összeszedtünk néhányat!

A kihagyhatatlan fűnyíró

Nincs olyan város, ahol ne lenne egy talpalatnyi zöld terület vagy néhány park. Itt a rendszeres fűnyírás folyamatos feladatot biztosít, különösen a nyári hónapok folyamán. 

Ahhoz, hogy ezt a feladatot minél gyorsabban és hatékonyabban képesek legyünk ellátni, érdemes direkt olyan gépet választani, amely ipari felhasználásra lett kialakítva, hiszen ezek jellemzően gazdaságosabbak nagyobb területeken is. 

Az ipari fűnyírók esetén fontos, hogy a nagy teljesítmény mellett minimális zajt bocsásson ki a készülék, valamint hogy alacsony üzemeltetési és karbantartási költségekkel rendelkezzen. Minőségi darabok esetén ezek a szempontok nem jelenthetnek problémát. 

Egy megbízható seprőgép

Az utcák, közterek tisztán tartása elképzelhetetlen egy minőségi ipari seprőgép használata nélkül. Ezek az eszközök direkt úgy lettek kifejlesztve, hogy nagy területeken is a lehető leggazdaságosabb, leghatékonyabb és leggyorsabb megoldást nyújtsák. 

Az ipari seprőgépek közül többféle típus is létezik, például választhatunk a kézzel vezetett verziók, illetve a felülős seprőgépek közül. Utóbbiakat abban az esetben érdemes választani, ha különösen nagy területet kell megtisztítani. 

Minél minőségibb darabot választunk, annál könnyebbé tehetjük a munkát. Vannak olyan készülékek, amelyek a különösen szűk vagy zsúfolt helyeken is maradéktalanul képesek ellátni feladatukat. Emellett könnyű kezelhetőséget biztosítanak, valamint még a legegyenletlenebb felületeket is képesek hatékonyan megtisztítani. 

Lombfúvó és sövényvágó növényekhez

A közterületen található bokrok, sövények, fák gondozásához elengedhetetlenek a lombfúvó, illetve sövényvágó készülékek. Ezek hatékonyan képesek eltávolítani a felesleges szennyeződéseket, leveleket, ágakat, esetleges törmelékeket. Rendszeres használatukkal a füves, növényes területek ápoltak és gondozottak lehetnek. 

Mint a fűnyíróknál, a lombfúvó és sövényvágó készülékek esetén is fontos, hogy minél kevesebb zajt bocsásson ki a zajérzékeny területeken, például iskolák, kórházak, lakóövezetek környékén.