20 °C, Budapest
20 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Ezekre figyeljünk, ha a téli szezont supinált gyerekcipővel kezdjük

A hideg beköszöntével előkerül a szekrényből a meleg, téli öltözék. A gyermekek nyári kisruháját felváltja a vastag pulóver és az átmeneti kabát. Az őszi-téli lábbeli kiválasztása korántsem egyszerű feladat, és néha arra is figyelnünk kell, hogy a kiválasztott darab supinált gyerekcipő legyen.

Átmeneti időszak

Bár a reggelek és az esték hűvösek, a nappali órákban gyakran előfordul, hogy a hőmérséklet akár 20 Celsius-fok fölé is csúszik. Nem egyszerű feladat megértetni gyermekünkkel, hogy miért kell több réteg ruhát viselnie, de az egészségük érdekében megéri a fáradozás.

Az őszi-téli időszak beköszöntével már nem elég egy kis póló és rövidnadrág viselése. Bekerülnek a polcokra a hosszú nadrágok, a pulóverek, vastag zoknik, előkerül a sapka, a sál, a kesztyű. A nyári szandálnak is búcsút inthetünk, és köszönthetjük helyette a vastagabb falú, esetenként bélelt gyerekcipőket, bakacsokat és csizmákat. 

Erre figyeljünk a téli cipő kiválasztásakor

Az első és legfontosabb szempont, hogy mennyi időt tölt a cipő a gyerek lábán. Ha csak az iskolába, óvodába vezető út ideje alatt és a szünetekben hordja a lurkó a lábbelit, akkor elegendő lehet egy magas szárú téli gyerekcipő. Mindig alaposan vizsgáljuk meg a cipő felső részét. Ha tehetjük, válasszunk minőségi anyagból készült modellt, amely lehetőleg vízlepergető hatással bír.

A legjobb, ha természetes bőrből készül a gyerekcipő, mivel ebben az esetben a szellőzése is kellőképpen biztosított, és nem izzad bele a gyerek lába. Fordítsunk figyelmet a talp kialakítására. Jó, ha a talp kellően tartja a lábacskát, ugyanakkor megfelelően hajlékony és könnyű, hogy ne nehezítse a kicsi lépteit.

Mindig új cipőt vásároljunk, hiszen a használt darabok már az első felhasználó által kitaposott talppal rendelkeznek, ami egészségügyi szempontból nem szerencsés. Bár nagy a kísértés, mivel a gyermekcipők a gyors növekedés miatt általában nincsenek maximálisan kihasználva, ne adjunk már korábban más által viselt darabot a gyermekünkre. Egy kitaposott cipő évekre megbélyegezheti a gyermek lábának fejlődését.

A méret választásánál kalkuláljunk a téli vastag cipők, harisnyák viselésével, tehát ne olyan cipőt válasszunk, amit teljesen kitölt a csemete lába. Az interneten már előre tájékozódhatunk a megfelelő darab kiválasztása kapcsán, és érdemes áttekinteni a Lurkócipő supinált gyerekcipő kínálatát. 

Ha indokolt, válasszunk supinált gyerekcipőt

Azok, akiknek a gyermeke supinált gyerekcipőre szorul, jól ismerik az ezt kiváltó problémát. Az ilyen kialakítású cipőket azoknak a gyerekeknek szokták javasolni az ortopéd orvosok, akik bokasüllyedéssel vagy lúdtalppal küzdenek. A cipő talpa enyhén meg van döntve, így a megfelelő irányba tereli a lábacskát. Ezzel a megoldással a gyermek lábának fejlődése jól támogatható, és egy kis lépést tehetünk az egészséges felnőtt élet felé.

 

Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok