14 °C, Budapest
14 °C
Budapest
Holnap
13°
Holnapután
17°
Szombat
19°
2024.04.24. szerda, György
filter.hu filter.hu

Miért váltsunk élő pókerről online pókerre 2021-ben?

A COVID korlátozások még idén is hatással vannak az élő rendezvényekre, így sokak számára az online póker továbbra is a preferált választás marad. A COVID-19 pandémia 2020-ban leállította az élő játéklehetőséget, de még most, 2021-ben is erősen korlátozza azt. Ennek köszönhetően robbanásszerűen megnőtt az online tevékenység.

Néhány esetben a korlátozások miatt nem tudunk élő pókert játszani, míg máskor lehet, hogy tudnánk, de nincs sok játék, amik közül választhatnánk. Emellett olyan kényelmetlenségekbe is ütközhetünk, mint például a plexiüveg az asztalon. Hogyan lehetne leolvasni az ellenfél arcáról az árulkodó jeleket, ha a szokásos sál, szemüveg és kapucni mellé még egy maszkot is visel az illető? Az élő póker megváltozott, és egyelőre fogalmunk sincs, mikor tér vissza a normál kerékvágásba…. tehát addig is, marad az online változat! Még soha nem volt jobb alkalom arra, hogy valódi pénzzel játsszunk online pókert. Már csak ezért is érdemes váltani!

Aztán persze ott van még a rengeteg új játékos. A pandémia korai szakaszában a nagy pókeroldalak forgalma a tetőfokára hágott. A Google keresések száma is jelentősen megnőtt az olyan kifejezésekre, mint például „hogyan kell pókerezni.” Talán nem volt ahhoz az aranylázhoz mérhető, mint amit a 2000-es évek elején láttunk, azonban abban hasonlított hozzá, hogy most is az újoncok tömkelege keresett az interneten szórakozási lehetőséget.

Végezetül, mivel a forgalom növekszik, az oldalak működtetői több újítással is előállnak. 2020-ban a WPT, WSOP és az EPT póker események is online formát öltöttek. Ezek az események 100 millió dolláros nyereményeket hoztak magukkal. Ezért már érdemes játszani és online formára váltani! Így aztán egyértelmű, hogy az élő és online póker összehasonlításában 2021-ben az utóbbi viszi el a pálmát.

Mi a különbség az online és az élő póker között?

Először is, emeljük ki azokat a pontokat, melyek ugyanazok mindkét változatnál. Az élő póker szabályai a Texas Hold’em változatra online is ugyanazok. Sőt, a játék is ugyanúgy zajlik és a gomb mindig az óramutató járásával megegyező irányban halad mind az igazi, mind pedig a virtuális asztalon. A téteket továbbra is zsetonokban tesszük meg, akár játékpénz, akár igazi készpénz formájában. Mindkét környezetben játszhatunk készpénzes játékokat és pókerversenyeket, és a legtöbb esetben vannak teljes 9-10 fős, illetve max. 6 fős asztalok is.

A készségek tekintetében ugyanazokra van szükség az online játéknál, mint az élő változatnál, ám vannak apró különbségek. Általánosságban véve az olyan koncepciók, mint a blöff, a fogadás, a nyerési esélyek és az osztott lapok éppúgy érvényesek az online arénában, mint egy élő játékban. Tehát, míg némely tekintetben változtatni kell bizonyos dolgokon, ha élő pókerről online pókerre váltunk, a fő stratégiák ugyanazok maradnak.

Mégis van néhány apró eltérés az online és az élő játék között, melyek figyelembevételével elkerülhetőek a hibák és a vereség. Íme, a két változat közötti főbb különbségek:

  • Gyorsaság – az online játékot néhányan túl gyorsnak tartják
  • Az élő játékosok szintje általában gyengébb
  • Az ellenfél arcáról leolvasható árulkodó jelek és az asztal megjelenése is eltér a két változatnál
  • Online lehetőség van több asztalon játszani
  • Online erősebb az agresszió
  • Online több játékváltozat érhető el
  • A 3-4 játékosból álló játék gyakoribb az élő pókernél, míg a két játékos, szemtől-szemben változat gyakoribb online