17 °C, Budapest
17 °C
Budapest
Holnap
19°
Holnapután
15°
Csütörtök
15°
2022.09.26. hétfõ, Jusztina
filter.hu filter.hu

Az egyéni vállalkozás indításának lépései

Az egyéni vállalkozás indítása mára nem számít különlegességnek, folyamata sem igényel hosszas előkészületeket. Érdemes olyan vállalkozási formát választani, amely nem kíván nagyobb kezdeti befektetést.

Az alapok

Bár egy különleges ötlettel sikeresek lehetünk, érdemes szem előtt tartani, hogy a tőkeigénye ne legyen magas, és kis kockázattal megvalósítható legyen. Az ötlet kiválasztásán túl sok olyan teendő van, ami nagyobb körültekintést igényel.

Bizonyos vállalkozások esetében a hazai adóterhek nem a legkedvezőbbek, de kezdő vállalkozóként ezek a költségek akár 2,91%-ra csökkenthetőek. Összességében elmondható, hogy ha KATA-s vállalkozóként szerezzük a bevételünket, 20 éves időtartamra vetítve akár százmilliós extra jövedelmet takaríthatunk meg. Ebben a formában, ha a vállalkozásunkat főállás mellett indítjuk, 25.000 Ft-ot kell adóznunk, míg ha az új tevékenységünket választjuk főállásnak, ez az összeg 50.000 Ft.

Segítség egyéni vállalkozás indításához

Ahhoz, hogy mások számára is láthatóvá váljék a tevékenységünk, szükségünk van egy megfelelő weboldalra. Egy weboldal elkészíttetése nem olcsó mulatság. Egy egyéni vállalkozás indításához a Tacit Project egy tréning keretein belül átadja az összes szükséges ismeretet és technikai tudást. A képzés ára nem magasabb, mint ha megbíznánk egy webdesignert, viszont így magunk is elsajátíthatjuk a weblap- és webshopépítés fortélyait. Ha elvégezzük a tanfolyamot, képesek leszünk trendi WordPress weboldalakat alkotni és kezelni a szükséges bővítményeket. A jól működő webshopért számos bővítmény felel a termékek megjelenítésétől kezdve egészen a vásárlásig.

Az online fizetésre is számos szolgáltató elérhető, akik általában meghatározott %-ért cserébe támogatják a tranzakciót.

Törvényi kötelezettségünk, hogy minden megtörtént vásárlásról számlát kell kiállítanunk, így ennek megoldásáról sem szabad megfeledkeznünk. 

Honnan lesznek ügyfelek?

Egyéni vállalkozás indítása után az ügyfélszerzéshez nélkülözhetetlen az online hirdetések indítása. A lézerpontos célzásban a Tacit Project segítségünkre lesz, hiszen kellő ismeretanyagot sajátíthatunk el általa a Facebook és Google hirdetések kezeléséhez. A Facebook hirdetések előnye abban rejlik, hogy az érdeklődési kör alapján jól megcélozhatjuk azt a közönséget, aki potenciális vásárlója lehet termékünknek vagy szolgáltatásunknak. A Google hirdetésekkel pedig azokat is megtalálhatjuk, akik egy felmerült problémát írnak a keresőbe. Az online hirdetések előnye, hogy gyorsan kiderül, a megfelelő célközönségnek hirdetünk-e.

Konklúzió

Összességében elmondható, hogy manapság az egyéni vállalkozás indítása kifizetődő, hiszen az alkalmazotti fizetésünk jelentős részét az adóterhek miatt nem is tehetjük zsebre. Az önfejlesztés vonzataként magasabb életszínvonalon élhetünk, és motiváltabbak lehetünk a munkánkban, hiszen azt a saját jólétünk érdekében végezzük.