6 °C, Budapest
6 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

DIY: Készítsd el magadnak az esküvői meghívódat, dekorációdat

Ha esküvőről van szó, valahogy mindjárt vastagabban fog a szolgáltatók ceruzája. Pedig egy esküvő amúgy sem olcsó mulatság, ezért az ifjú párok, amit lehet, igyekeznek saját maguk vagy ismeretségi körön belül megoldani.

A TonerPartners.hu weboldal segített összegyűjteni azokat a szükséges kellékeket, amiket akár te magad is meg tudsz csinálni.

Azt csináld, hogy ne csinálj semmit

Mármint fizikailag. Ne ugorj bele azonnal minden feladatba, ami eszedbe jut. Hanem tervezd meg, készíts listát, akár fontossági sorrend szerint, mikorra kell minek elkészülnie. Ha nagyon belelendülsz, kategorizálhatod a feladatokat, így könnyebben nyomon tudod követni, hogy éppen mivel kell foglalkoznod. Vagy annak a személynek, akit megbízol vele.

Az utolsó hajadon buli: a leánybúcsú

A leánybúcsú nagyon jópofa feladatokat tartogat a menyasszony számára, amiket szintén ki tudsz nyomtatni. Ha te szervezed a barátnődnek ezt a bulit, küldhetsz neki postán hivatalos meghívót a leánybúcsúra, és szerkeszthetsz vicces fejlécet a meghívó papírjára.

  • Szoktak kérdőívet készíteni az aráknak, jó sok kérdéssel a vőlegényről, hogy kiderüljön, mennyire ismeri leendő hitvesét. Ezt elég fekete-fehérben, A/4-es lapra nyomtatnod. Viszont, hogy ellenállóbb legyen, érdemes esetleg valamilyen keményebb papírt választani.
  • A másik klasszikus feladat, hogy valamilyen közterületen (lehetőleg ott, ahol jó sokan vannak) hangosan fel kell olvasnia a menyasszonynak az asszonyi fogadalmat. Ezt is A/4-es méretben érdemes kinyomtatni, ha valamilyen szép keretet szerkesztesz hozzá, akár még emlék is lehet belőle a falon.
  • Ha kiállta a Leánybúcsú Bizottság próbáit a menyasszony, mindenképpen jutalmazd oklevéllel!

Meghívó, ültetési rend, menükártya

A meghívó papírján ne spórolj! Igyekezz olyan nehézségű papírt találni, amire még tud nyomtatni a készüléked, de kellően vastag. A meghívók kisebb méretűek szoktak lenni, de A4-es formátumban szerkeszd, és nyomtatás után papírvágóval szépen külön darabokra tudod őket vágni. A szerkesztésnél figyelj arra, hogy a felbontás legalább 300 DPI legyen, különben elmosódhat a szöveg.

Ugyanezzel az eljárással készítsd és nyomtasd az ültetőkártyákat vagy a menüt. Ha valamelyik tervet színesben szeretnéd viszontlátni, akkor először RGB beállítással nyomtasd ki, majd CMYK módban, ugyanis a kijelző és a nyomtató színkódjai általában eltérnek egymástól.

Keress jó minőségő festékpatront nyomtatóba TonerPartners.hu oldalán.

Nászajándék

Ha nem kell a szervezésben részt venned, hanem vendégként mész esküvőre, és a klasszikus készpénz helyett valami személyesebbet szeretnél az ifjú párnak ajándékozni, akkor egy népszerű fotómozaik tökéletes választás.

Ha a család közeli barátja vagy, biztos be tudsz szerezni közös képet az ifjú párról, vagy a közösségi médiából le is tölthetsz. Ha nincs annyi fénykép a tarsolyodban, akkor kombinálhatod városnevekkel, pl. az egyik képen Sopron felirat – itt találkoztunk először, mellette egy kép a párról, stb. Ha megvannak a képek, utána már csak mozaikká szerkeszted, és küldheted a színes nyomtatásba.

Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
Menyasszony, vőlegény
Körítés
További anyagok