7 °C, Budapest
7 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Mivel játsszon a gyerek?

Szülőként sok nehéz feladattal kerül szembe az ember, az egyik ilyen a megfelelő játékok kiválasztása a gyermek számára. Ezeknek olyannak kell lenniük, amikkel élvezettel babrál a kicsi vagy éppen már nagyobbacska utód, ám közben fontos, hogy biztonságos legyen, illetve fejlessze a képességeit. Összegyűjtöttük a szülői szemmel kedvenc játékainkat!

Gyermekbirodalom a kert sarkában

Amikor a gyermekjátékokat említjük, tágan kell értelmezni a kategóriát. Ide tartoznak például a kerti alkalmatosságok, amelyek elhelyezésére nem minden családnak van ugyan lehetősége, ám ahol találunk erre helyet, érdemes belevágni egy kerti kis gyermekbirodalom kiépítésébe. A játékok közül kiváló ötletnek számít egy homokozó kiépítése, itt ugyanis a kreativitását fejleszti a gyermek, míg a mászókák és hinták segítségével kellően elfárad majd, ami a szülő szempontjából sem utolsó szempont. Szintén szabadtéri elfoglaltsághoz találták ki elsősorban a kisautókat, rollereket és bicikliket, amelyek használatával rohamosan javul a gyermek mozgáskoordinációja, ennek pedig hasznát veszi az egész élete során. Az ilyen eszközöket a legegyszerűbb egyben beszerezni, erre tökéletesen alkalmaz az Alza webáruháza.

Minden jöhet, ami képességet fejleszt

Beszéljünk a benti játékokról, ezek ugyanis tényleg minden gyermek számára biztosíthatóak, hiszen legalább egy kis szoba, vagy csak egy sarok általában jut a kicsik birodalma számára. Mi inkább a természetes anyagokból készített termékek hívei vagyunk, így a műanyagjátékok helyett szívesebben ajánljuk a fa építőkockákat, amelyekből számtalan saját kis fantáziát meg tud valósítani a gyermek. Ez a képességei fejlesztésénél is fontos, amihez ugyancsak hozzájárulhatnak olyan játékok, mint a rajzeszközök, a gyurmák és a játékhangszerek. Utóbbiakkal azért óvatosan illik bánni, csak olyan szabad megvenni, amelynek hangja nem kergeti az őrületbe a család többi tagját. Meg kell még említenünk a babázást, amelyet elsősorban a kislányok sajátjának gondolnak a legtöbben, de a kisfiúk esetében is népszerű lehet. Egy baba „gondozása”, „nevelése” fontos lépcsőfok a kicsi számára a felelősségvállalás megtanulásában, így érdemes számára megadni a lehetőséget egy ilyen játék beszerzésével.

Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok