9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Miben jók az akkumulátoros gépek és hogyan válassz közülük?

Sokféle gépre lehet szükséged a ház körül és a műhelyben is. Ezek közül sokféle szerszámgépet elérhetsz akkumulátoros kivitelben is. A kérdés csak az, hogy miért érdemes az akkumulátoros típust választanod?

Természetesen éppen az akkumulátor miatt. Hiszen az akkumulátoros gépek esetében nem kell többé vezetékekkel bajlódnod. Ez hatalmas előny, ha az éppen végzett munkához fontos az, hogy szabadon tudj mozogni közben. A mobilitás akkor is jól jön, ha nem áll rendelkezésedre hálózati áramforrás, valamint az is könnyebbség lehet a használat közben, hogy az akkumulátoros gépek könnyen használható, kompakt kivitelben készültek, ezért akár a kevésbé gyakorlottak is jól boldogulnak velük.

Milyen akkumulátoros gépekre lehet szükséged?

Ma már sokféle professzionális, ugyanakkor kompakt, akkumulátoros gép közül választhatsz. Ilyenek az akkumulátoros fúró-csavarozók, ütvecsavarozók, sarokcsiszolók, polírozók és multicsiszolók. Az akkumulátoros fúró- és vésőgépek, fűrészgépek, hőlégfúvók, rézcsővágók, kittkinyomó pisztolyok, tömítőpisztolyok és zsírzópisztolyok, valamint az akkus pumpák is rendelkeznek az akkumulátoros gépek összes előnyével. 

A faipari munkákat könnyítik meg az akkumulátoros szögbeütők, tűzőgépek és az akkus ragasztópisztolyok. A kerti szerszámok között hatalmas segítséget nyújtanak a munkában az akkumulátoros sövény- és lombnyírók, lombfúvók és az akkus fűkaszák is. Az Elefántszerszám.hu Webáruház akkumulátoros gépei között mindezeket megtalálod, sőt, még akkumulátoros lámpák, szerszámgép szettek és műhelyfelszerelések között is válogathatsz. Mindezt neves márkáktól, professzionális minőségben.

Nagyon fontos - és erre mindig figyelj, ha vásárolsz! -, hogy akkumulátorok, valamint akkumulátoros gép alkatrészek és tartozékok is elérhetőek legyenek ott, ahol vásárolsz, így biztosítható, hogy sem az akkumulátor cseréjének szükségessége, sem az akkumulátoros gépek karbantartási munkálatai nem fognak olyan helyzet elé állítani, amelyet nem tudsz megoldani. Az Elefántszerszámnál gondoltak erre is.

Milyen szempontok alapján válassz?

Akármilyen akkumulátoros gép vásárlását tervezed, mindig nézd meg alaposan a kínálatot és ahhoz a feladathoz válassz gépet, amelyet el szeretnél tudni végezni vele. Például ha csavarok behajtásához keresel gépet, amely többféle anyag esetén is jól használható, akkor az akkumulátoros fúró-csavarozó tökéletes számodra. Azonban ha azt szeretnéd, hogy ezen felül a különböző falak fúrása, vagy horgonyok, dűbelek rögzítése se legyen gond alkalomadtán, akkor az akkumulátoros ütvefúró-csavarozó gép lesz megfelelő. 

Az elvégezni kívánt munka komolysága, illetve nehézsége pedig meghatározza, hogy milyen nyomatékra lesz szükségünk. Minél nagyobb feladattal állunk szemben, annál nagyobb nyomaték kívánatos a hatékony munkavégzés érdekében.

A kiválasztásnál további fontos szempont lehet az, hogy milyen kapacitásra képes a választott gép akkumulátora és mennyi ideig kell tölteni, hogy használni tudjuk. Ha szeretnéd, hogy hosszan működjön a géped, akkor érdemes két akkumulátoros változatot választani.

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok