8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
15°
Csütörtök
10°
2024.04.22. hétfõ, Csilla
filter.hu filter.hu

Mire jó a marketing terv?

Legyen szó akár egy kisvállalkozásról, akár egy nagyobb cégről, mindenképpen egy hatékony marketing terv kivitelezése lesz a túlélésük záloga. A marketing eszközök széles tárházának releváns használatával te is sikeres lehetsz, ne félj alkalmazni őket!

Mi az a marketing terv?

Marketing terv készítése minden induló és már működő vállalkozás számára nélkülözhetetlen. Míg a kezdő vállalkozások esetén pontos irányt mutat, addig a már működőknél az elért eredmények (vagy éppenséggel kudarcok) alapján módosíthatóvá válik. A marketing terv készítésének célja, hogy a vállalkozás érdekeit szem előtt tartva képes légy az adott piacot befolyásolni - lefordítva az ismeretlen emberekből előbb érdeklődőt, majd vásárlót kreálni.

A marketing terv készítésének főbb lépései

A marketing terv készítése mindig piacelemzéssel kezdődik: a gazdasági helyzet szűkebb és tágabb vizsgálatával, az iparági jellemzőkkel, a versenytársak helyzetének elemzésével. Ezt követi a célpiac meghatározása - milyen számodra az ideális ügyfél profilja vagy a megcélzott vállalkozások jellemzői? 

Majd a konkrét céljaid megfogalmazása következik: mit szeretnél elérni, és ezt milyen eszközökkel és taktikákkal valósítod meg (eladás, árazás, hirdetés, weblap, stb.). Amikor ez megvan, foglalkoznod kell az árstratégiád és költségvetésed kialakításával és ellenőrzésével.

Egy alapos marketing tervnek tehát mindig tartalmaznia kell piaci elemzést, versenytárselemzést, meg kell határoznia a célcsoportot és magukat az üzleti célokat, valamint az ezek eléréséhez szükséges stratégiát. Ez bizony marketing ismeretek nélkül nem könnyű feladat!

Mi a megoldás? A marketing tanácsadás és konzultáció!

Szerencsére nem maradsz egyedül a marketing kommunikáció számodra ismeretlen labirintusában, és nem kell a marketing tervet neked elkészítened. Ahogy te a tanult és művelt szakmád szakértőjeként lazán elboldogulsz a mindennapokban, úgy a marketing terén azok tudják a legjobb eredményt produkálni, akik ennek a szakterületnek a mesterei. 

A marketing tanácsadás és a teljes körű marketing szolgáltatások minden kis- és nagy cég számára elérhetőek. A Marketing Menü Ügynökségnél olyan értékesítést támogató marketing eszközöket alkalmaznak, amelyekkel a te vállalkozásod is biztos támaszt kaphat még napjaink bizonytalanságában is.

Mi mindenben segíthetnek a marketing tanácsadás, konzultáció során?

A marketing ügynökség szakembereivel részletesen meg tudod beszélni az elképzeléseidet, céljaidat. Ennek fényében ők személyre szólóan elkészítik a marketing tervet, kidolgozzák annak minden lépését, majd segítenek annak a kivitelezésében. A teljes arculattervezés, grafikai kivitelezés mellett ha kell, kitalálják, megszervezik és lebonyolítják az online reklámkampányaidat, weboldalt hoznak létre a cégednek, rendezvényeket szerveznek, de az offline reklámok kivitelezésében is közreműködnek.

Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
Hazai cikkek
Külföldi érdekességek
További anyagok