9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Miért válasszuk a Magyar Postát csomagfeladáshoz?

A Magyar Posta csomagszállítási szolgáltatása sok tekintetben felveheti a versenyt a nagy piaci szereplőkkel. Számos olyan előnnyel bír, amivel méltán versenyezhet a többi futárcéggel.

A következőkben megnézzük kicsit jobban, hogy miért is éri meg a Magyar Posta, ha csomagszállításról van szó. Ebben pedig a Csomagnet.hu lesz segítségünkre.

Csomagszállítás PostaPonton keresztül

Magyarországon több mint 2600 PostaPonton adhatunk fel csomagot és több mint 3200 ponton vehetünk át. Ezzel valószínűleg találunk hozzánk közeli helyet küldeményfeladáshoz és -átvételhez.

Ha a PostaPontokat nézzük, három opciónk van: amikor háznál veszik fel a küldeményt és PostaPonton veszik át, amikor PostaPonton adják fel és háznál veszik át, illetve amikor PostaPonton adják fel és azon is veszik át.

A PostaPontok nyitvatartása igen rugalmas, hiszen általában üzletek nyitvatartásához igazodik, de például benzinkutakon egész nap átvehetőek a küldemények.

Amikor a futár házhoz jön

Talán az egyik legkényelmesebb módja a csomagfelvételnek vagy átvételnek, amikor házhoz jön a futár. Három opcióval élhetünk, ha ezt a lehetőséget választjuk. Adhatjuk fel háznál a küldeményt és vehetik át PostaPonton, adhatjuk fel PostaPonton és vehetjük át háznál, illetve adhatjuk fel háznál és vehetjük át háznál. Ebben az esetben a háznál kifejezés nem csak a lakhelyünket jelölheti, hanem például a munkahelyünket vagy egy ismerősünk házát, ahol fel tudják venni a csomagot.

Csomagautomaták

Automatából jelenleg 51 van az országban, többnyire csomópontokban, ezért könnyen megközelíthetőek. Ezek az automaták biztonságosak, vízállóak és köszönhetően annak, hogy nincs kontakt, roppant diszkrétek. Csomagátvételhez összesen a kapott kódra van szükségünk, ezt SMS-ben vagy e-mailben kapjuk meg.

A Magyar Posta előnyei

Azontúl, hogy nagyon rugalmasan tudunk a csomagfeladás és átvétel helyéről dönteni, más előnyei is vannak a Postának. Az esetek 95%-ban egy nap alatt célba érnek a csomagok, de legfeljebb 2-3 nap alatt. Tudunk utánvétes küldeményt feladni, illetve igen magas értéknyilvánítással is élhetünk, és törékeny árut is szállítanak felár ellenében.

Online csomagfeladás

Ma már több olyan cég is van, amely arra szakosodott, hogy a különböző futárcégek ajánlatait összehasonlítsa nekünk. Ilyen a Csomagnet.hu is, náluk a főoldalon elég beírni a küldemény fő paramétereit, és a rendszer már ki is adja a számunkra elérhető szolgáltatásokat. Ezek közül mi tudunk választani. Ezek után meg tudjuk adni a feladó és címzett adatait, illetve a csomagra vonatkozó extra információkat. A szolgáltatás ellenértékét pedig bankkártyával könnyen kiegyenlíthetjük.

A Magyar Posta egy nagy múltú, csomagszállítás terén versenyképes vállalat. Vannak olyan lehetőségek, amelyek segítségével még kényelmesebb lehet a csomagszállítás.