9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Milyen a minőségi vízforraló?

Számos olyan konyhai kisgép létezik, amelyek segítségével több olyan folyamat is felgyorsítható, valamint egyszerűvé tehető, amelyekkel régebben sokkal több dolguk volt az embereknek.

Ilyen hasznos eszköz a vízforraló is, amely segítségével rengeteg időt spórolhat, mikor egy teát szeretne elkészíteni, vagy instant leveshez, esetleg kávéhoz szeretne vizet forralni. 

Manapság már számos típus közül válogathat a piacon, amelyek tudásukban kiemelkedhetnek társaik közül. Így érdemes tüzetesebben megvizsgálni a választott készüléket és figyelembe venni azon tényezőit, amelyek hasznára lehetnek hosszú távon is.

Hogyan válasszon vízforralót?

Sokan beérik a legolcsóbb vagy éppen leárazott vízforralókkal, amelyek néhány hétig, talán hónapig kiválóan funkcionálnak, majd szó nélkül beadják a kulcsot. Amennyiben hosszú távra szeretne tervezni, akkor mindenképpen egy megbízható és strapabíró darabot kell választania, hiszen nagyon könnyen el tudnak romlani ezek a készülékek. Gyenge pontnak számíthat a víz felforralását követően a készülék kikapcsolásáért felelős gomb, valamint a kancsó alján elhelyezett fűtőszál is, amelyet a vízkő kezdhet ki. 

Ugyan a felhasználónak kellene nagyobb figyelmet fordítania a gép szakszerű vízkőtelenítésére, azonban valljuk be, sokszor megfeledkezünk erről a folyamatról. 

Összességében a vízforraló kiválasztásánál érdemes figyelembe vennie egyes tényezőket, hogy valóban az igényeihez leginkább illeszkedő darabot válassza. Kapacitás tekintetében a vízforralók képesek 0,5-2,5 liter víz akár 100 fokra történő felforralására is. Így elsősorban érdemes a fogyasztási szokásaihoz, valamint a család nagyságához igazítani a vízforraló kapacitását is. 

Amennyiben megunta régi vízforralóját, és szeretné kihasználni az újabb készülék nyújtotta előnyöket, akkor nézzen körül a BestMarkt kínálatában lévő vízforralók között, és találja meg az Ön számára legideálisabb darabot.

A legmegbízhatóbb kivitel

Manapság már nem csak a hagyományos műanyag vízforraló kancsókkal találkozhat a piacon, hanem megtalálhatja a hőálló üvegből, a rozsdamentes acélból vagy kerámiából készült darabokat is. Az üvegkancsó esetében sokkal kisebb a vízkőlerakódás esélye, így sokkal tartósabb társaival szemben. Akik nem csak a hagyományos filteres teákat fogyasztják, hanem különlegesebb teafüveket is vásárolnak, azoknak kifejezetten hasznos a külön hőfokra beállítható vagy hőfokjelzős készülék, hiszen egyes teafajtáknál eltérő forrázási hőfokra van szüksége ahhoz, hogy kiélvezhesse a tea igazi ízvilágát. 

Van olyan intelligens vízforraló is a piacon, amely öt különböző hőmérséklettel rendelkezik és olyan is, amely automatikusan, bizonyos hőmérsékleten tartja a vizet.

 

Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
Bútorok, konyhagépek
Eszközök, kiegészítők
További anyagok