12 °C, Budapest
12 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
16°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Miért van ekkora igény a beltéri harmonikaajtók gyártására?

Egy otthon kialakítása során elég sok mindenre kell figyelni annak érdekében, hogy a későbbiekben egy igazán harmonikus és kényelmes környezetben élhessük az életünket. A tökéletes falszínek, a bútorok, a kiegészítők, ezek mind- mind olyan dolgok, amiken sok múlik majd az összkép tekintetében. Van azonban még egy lényeges „eleme” egy ingatlannak, amire nem árt odafigyelni, ez pedig nem más, mint a beltéri ajtó. A megfelelő térelválasztás nagyon fontos, ám egy jó ajtó arra is képes, hogy hangszigetleje az adott helyiségeket, így nem fogják zavarni egymást a lakók akkor, ha a szobák egyikében valaki például tévét nézné, a mellette lévőben pedig aludna a másik fél.

Igen ám, de mit lehet tenni akkor, ha a szoba mérete vagy a berendezése nem teszi azt lehetővé, hogy egy hagyományos beltéri ajtót nyitni és csukni lehessen? Sajnos számtalan ilyen helyzet adódhat egy- egy ingatlan esetében, éppen az ilyen szituációk kiküszöbölése miatt van ekkora igény a harmonikaajtók gyártására! Az ilyen típusú ajtók azonban nem csak helytakarékos megoldást kínálnak, de az is tudni kell, hogy modern, praktikus és esztétikus látványt fognak nyújtani bármelyik otthonban! Nem csoda, hogy egyre népszerűbbek a beltéri harmonikaajtók. Akkor is remek választás lesz az ilyen beltéri ajtó, ha utólag derül ki, hogy egy sima ajtó nem lesz megfelelő egy szobába, hiszen könnyen és utólag is fel lehet szerelni!

A beltéri harmonikaajtóknak két típusa van, melyeket a működési rendszerük alapján lehet megkülönböztetni. Az egyik ezek közül, mikor az ajtó szárnya egy ponton van függesztve egy függőleges tengely mentén, ekkor egy sínen fog mozogni a harmonikaajtó. Ezt a típust bármikor fel lehet szerelni, rombolás nélkül. A másik működési módnál a nyílást már több kisebb szárnyra bontják, melyek a felfüggesztésüknek köszönhetően teljesen egymásra tolhatók lesznek. Ez a típus azért lehet kicsit előnyösebb választás, mivel itt – természetesen csak akkor, ha a fal vastagsága lehetővé teszi és egy kicsit előre gondolkodunk – a harmonikaajtó szárnyait süllyeszteni lehet a falban.

Érdemes felkeresi a linken található Szalafa oldalát, ahol meg lehet nézni, hogy is néznek ki ezek a harmonikaajtók a gyakorlatban. Ez a gyártó azért is lesz a legjobb választás, mert egyrészről közel 20 éves tapasztalattal a háta mögött náluk pontosan tudják, milyen egy jó beltéri ajtó, másrészről pedig rájuk egyedi méret legyártásában is lehet számítani. Abban az esteben, ha egy igazán helytakarékos, stílusos, és szemet gyönyörködtető beltéri ajtóra vágyik, a harmonikaajtók remek választások lesznek! Ha élőben is megszeretné nézni a Szalafa beltéri ajtó kínálatát, a weboldalukon utána tud járni annak, hogy az ország melyik pontjain találhatóak a bemutatótermeik!

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok