9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Miért vágjon bele a napelemes rendszer felszereltetésébe?

Mai világunkban egyre inkább nyitottak vagyunk az újdonságok iránt, különösen, ha azok a környezettudatosság jegyében készültek. Nem véletlen, hogy egyre többen döntenek az alternatív energiaforrások használata mellett a nem megújuló módszerekkel szemben.

Az egyik ilyen korlátlanul rendelkezésre álló, zöld energiaforrás a napelem, a napenergia. Ennek legfőbb előnye, hogy folyamatosan újratermelődik, ezáltal hasznosításával nem merítjük ki Földünk korlátozott energiatartalékait. 

De vajon mit tud a napelemes rendszer, és miért éri meg belevágni annak kiépítésébe? Összeszedtük a legfontosabb információkat! 

Mit tud a napelemes rendszer? 

Ahhoz, hogy megértsük a napelemes rendszer pozitív tulajdonságait, fontos tisztában lennünk azzal, hogyan is működik a napelem. Nos, ennek a módszernek a lényege, hogy az eszköz a nap sugarait képes egyenárammá alakítani, amely aztán szabadon felhasználható a háztartásokban. 

A napelem működéséhez egy teljes rendszer kiépítése szükséges, amely leggyakrabban a következő elemeket tartalmazza: napelem panelek, inverter, tartószerkezet, kábelek és csatlakozók, valamint a rendszer típusától függően oda-vissza mérő óra vagy akkumulátor.

Nem mindegy, hogy a hálózatra visszatápláló vagy szigetüzemű napelem rendszerrel rendelkezünk. Előbbi gyakoribb, ugyanakkor a megtermelt energiafelesleget nem képes tárolni. Utóbbi, bár költségesebb a kiépítése, képes az energia tárolására. 

A napelemes rendszer előnyei

Bár a napelemes rendszer kiépítése nem olcsó mulatság, néhány éven belül (jellemzően 6-8 év) megtérül a befektetés. Ezenkívül természetesen további előnyökkel is jár, ha úgy dönt, hogy szeretné otthonába csempészni a legújabb technológiát. 

Ha a rendszer megfelelően van kiépítve, a háztartás villanyszámlája nulla lesz. A megtérülési idő után lényegében ingyen termeli Önnek a szükséges energiát. Továbbá növeli az ingatlan értékét, valamint olyan területen is használható, ahol a villamosáram-ellátás nem megoldható. 

Ráadásul most 2023.12.31-ig az önerőből épülő napelemes rendszerek esetében szaldó elszámolásban marad. Ha szeretné kihasználni a lehetőséget, akkor kérjen profi és megbízható segítséget az EnerGo Investment - Napelemes rendszerek kivitelezése csapatától! 

Egy zöldebb jövőért

Mivel napjaink egyik legégetőbb problémája a környezetvédelem, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy közösen tegyünk lépéseket egy zöldebb jövő felé. Ennek első lépése, ha megújuló energiaforrásokra cseréljük a nem megújulókat. 

Azonban nem kell megállnunk ennél a pontnál. Ma már számos olyan újfajta megoldással egészíthetjük ki, vagy újíthatjuk fel otthonunkat, amelyek a környezettudatosság jegyében készültek. Amellett, hogy ezek a megoldások kímélik a környezetet, gyakran költséghatékonyabbak, mint a hagyományos technológiák. Tegyünk lépéseket a zöld jövő felé!

 

Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
Bútorok, kiegészítők, praktikák
Külső és belső terek
További anyagok