8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Válj te is az ápolt, szép körmök szakértőjévé!

A körmeink sok mindent elárulnak rólunk. A hosszuk, alakjuk, színük, sérüléseik olyan jellemzők, amelyek vallanak arról, hogy milyen munkakörben dolgozunk, mennyire vagyunk egészségesek, illetve arról is, mennyire tartjuk fontosnak az ápoltságot.

A köröm szerepe

A köröm az ujjak végpercének háti felszínén elhelyezkedő, kemény, enyhén domború szarulemez, amelynek számos feladata van. Védi az ujjak utolsó ujjpercét a mechanikai sérülésekkel szemben, megvédi a körömegységet a kórokozókkal szemben, mivel tartást biztosít a végperceknek, lehetővé teszi az eszközhasználatot. Emellett a köröm lényeges eleme az egyéni megjelenésnek is, amire a nők (és egyre inkább a férfiak is) nagy hangsúlyt fektetnek.

A köröm növekedésének gyorsasága sok tényező függvénye, általában a kor előrehaladtával - ahogy a keringés is lassul - a köröm is lassabban növekszik. Sok esetben egy-egy kezdődő betegségre is utalhat a körmeid állapota: a testedben zajló, a normálistól eltérő folyamatok a körmeiden is meglátszanak. A töredezett, vékony és fénytelen köröm valamilyen hiányállapotra (vitamin, ásványi anyag), a haránt irányú barázdák pedig súlyos betegségekre utalnak.

A körömápolás fontossága

A mindennapok során körmeid olyan igénybevételnek vannak kitéve, amelyek nyomot hagynak/ hagyhatnak azok felszínén.. Ha ápolt kezet szeretnél, akkor kiemelt figyelmet kell fordítani a körömágy és a körömágybőr ápolására is. A terület érzékenysége miatt nagyon óvatosnak kell lenned, egy-egy berepedés vagy szakadás gyulladást okozhat, ami pirossággal, duzzanattal és kellemetlen fájdalommal jár. Ezért fontos, hogy ezeket a felületeket olyan minőségi eszközökkel kezeljük, amelyekkel a művelet pontosságára fókuszálhatsz és nem kell azon aggódnod, hogy az eszköz miért nem vágja szépen el azt a bőrfelületet, amit valóban el szeretnél távolítani a felszínről.

A gyenge köröm töredezik, könnyen visszahajlik és sérül, így ez is sok gondot tud okozni. A körmök megfelelő manikűrözése a helyzeten sokat tud segíteni. A körmeid egészségi állapotát az étkezési szokásaiddal is javíthatod: fogyassz elegendő folyadékot és B-vitaminokban gazdag ételeket (spenótot, halat, banánt, sovány baromfihúst). A kalcium, a vas, az A-, B2- és B7-vitamin mind-mind segítheti a köröm növekedését és megerősödését. 

Manikűrkészlet - a köröm szépségének megőrzéséért

Az Extrametál.hu által forgalmazott manikűrkészletek segítségével te is sokat tehetsz a körmeid szépségének megőrzéséért vagy helyreállításáért. Ha pedig éppen szép, minőségi és hasznos ajándékot keresel a szeretteidnek, akkor érdemes a több mint 100 fajta manikűrkészletből választanod, hiszen a világ vezető márkái mellett saját fejlesztésű és gyártású termékek is a rendelkezésedre állnak. A saját gyártású olasz bőráruból készült bőrtokokat az egyedülálló ár-érték aránnyal rendelkező, szintén saját gyártású Extrasol eszközökkel töltik meg. 

A körömápolás szabályai dióhéjban

  • Manikűrözés előtt alaposan tisztítsd meg a körmeidet!
  • Mindig tiszta eszközökkel dolgozz!
  • Vágd a körmeidet a megkívánt méretűre! Tudnod kell viszont, hogy a köröm minél hosszabb, annál sérülékenyebb.
  • Soha ne vágd le a körömágybőrt, csak told vissza hetente egyszer!
  • Légy óvatos! Fontos, hogy a műveleteket a tökéletesen esztétikus végeredmény érdekében alaposan végezd!
  • A manikűrkészlet a kézápolás eszközeit tartalmazza - azaz lábápolásra alkalmatlan. Erre a műveletre külön eszközeink vannak, amelyek megerősített élszerkezettel és kialakítással rendelkeznek. Komolyabb manikűrkészletekben ezek az eszközök is találhatóak már.