9 °C, Budapest
9 °C
Budapest
Holnap
15°
Holnapután
17°
Szombat
18°
2022.09.28. szerda, Vencel
filter.hu filter.hu

Aktív kikapcsolódás Karintiában

Szeretne aktívan feltöltődni, vágyakozik a hegyek közé, vonzza a tiszta, alpesi levegő? Imád túrázni és kirándulni, nem riad vissza az új kalandoktól? Ha a válasza határozottan igen, akkor Önre vár Karintia, Ausztria igazán sokszínű tartománya.

Töltse pihenését aktívan Karintiában!

Ausztria az aktív sportok kedvelői számára biztosan nem ismeretlen. Karintia, a legdélebbi tartománya a síelés szerelmeseinek kifejezetten ideális úti cél télen, számos lehetőség nyílik a szenvedélyüknek hódolni csodás környezetben.

Nem csak télen kínál azonban tökéletes aktív feltöltődést Karintia, az Alpok csúcsai és festői túraútvonalai, megannyi kristálytiszta tava és a természet olyan csodái, mint a vízesések és a szurdokvölgyek remek lehetőségeket teremtenek erre egész évben. 

E-bike túra a Millstatti-tó körül

Karintia a tavak és vizek tartománya. A tavainak némelyike nyáron olyan kedvező hőmérsékletre melegszik fel, hogy fürdésre is alkalmas. A négy legnagyobb a Wörthi-tó, az Ossiachersee, a Weissensee és a Millstatti-tó, ez utóbbi Karintia második legnagyobb tava a maga 12 km hosszúságával és 1,5 km szélességével. 

Mindegyik könnyen megközelíthető a Bad Kleinkirchheimben található Hotel OTP Birkenhof **** szállodától, és hogy mindemellett miért a Birkenhof lehet az ideális választás? A rengeteg sportlehetőség, aktív kikapcsolódás között, amit a szálloda és a környéke kínál, garantáltan mindenki megtalálja az ízlésének, kondíciójának megfelelőt.

Nagyszerű aktív program összekötni a sportot a természet szépségeivel, mint a smaragdzöld, békés Millstatti-tó felkeresését egy e-bike túra keretében. A tó körül közel 30 km hosszú kerékpárút található, viszonylag könnyebb terepviszonyok között halad, egyedül a tó déli oldalán, az erdősebb részen kell nehezebb emelkedőket leküzdeni. A Millstatti-tó partján a három említésre méltó település a névadó Millstatt, mely népszerű fürdőhely és közkedvelt sportcentrum, Seeboden és Dobriach. 

Élményekkel teli aktív időtöltést ígér egy ilyen e-bike túra a Millstatti-tó körül, nem fogja megbánni, ha kipróbálja!

Különleges túraútvonalak Karintiában

Karintia nagyon szerencsés a természeti adottságai révén és rendkívüli időjárási viszonyaival, meseszép és lenyűgöző túraútvonalai ezreknek nyújtanak felejthetetlen aktív élményeket. 

Az első számú, tartományon átnyúló túraútvonal az Alpok-Adria Trail, 750 km hosszan vezet a Großglocknertől Szlovénián át az olaszországi Triesztig, a tengerpartig. A 43 szakasza egyenként körülbelül 20 km hosszú, mely teljesíthető éppúgy sorban, mint változatosan.

Népszerű a 200 km hosszú, 17 napi szakaszra bontható Rosental a déli Alpok panorámás útja, a Dobratsch körút a Keleti-Alpokban, mely 70 km hosszan mutatja be a változatos tájat és kulturális látnivalókat, de ne feledkezzünk meg, hogy a Hohe Tauern Nemzeti Park túraútvonalait szakvezetővel is bebarangolhatjuk!

 

Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
Low budget
Nem low budget
További anyagok