8 °C, Budapest
8 °C
Budapest
Holnap
18°
Holnapután
17°
Szerda
12°
2024.03.03. , Kornélia
filter.hu filter.hu

Vitaminok, amelyek bevitelét különösen fontos biztosítani gyermekünk számára

A gyerekek a gyors növekedés és fejlődés miatt sokféle vitamint és ásványi anyagot igényelnek, mely tápanyagok a sejtek működéséhez is elengedhetetlenek. A vitaminok fontosak a növekedéshez, a kellő energia biztosítása miatt, de az agyi működéseket is legfőképpen az ásványi anyagok, vitaminok kellő mértékű fenntartása biztosítja számukra.

Érdemes tudni, hogy kiemelten fontos a figyelem fenntartásához, tanuláshoz és memória működtetéséhez a kellő mennyiségű tápanyag. 

Hogyan erősíthető gyermekünk immunrendszere?

Szülőként nagyon sokan keresik azokat a módokat, amivel segíthetik gyermekük immunrendszerének védelmét, és ennek van is néhány praktikus módja. Fizikailag is tehetünk érte, de egyes plusz vitaminok bevitelével is segíthetjük a gyerekeket az egészség megtartásában.

Alapvetően fontos, hogy minden időszakban biztosítsuk gyermekünk számára az időjárásnak megfelelő öltözködést, kiemelten figyeljünk a kellő mennyiségű minőségi alvásra, és ösztönözzük gyermekünket az egészséges életmód keretében a mozgásra és a sporttevékenységekre. A szakértők rendszerint egyetértenek abban, hogy a legjobb módja a szükséges tápanyagok megszerzésének a gyermekek esetében is a megfelelő, minél szélesebb körű egészséges ételek elfogyasztása, azonban vannak időszakok - például a téli hónapokban, vagy lásd a pandémiás időszakokat -, amikor a táplálékkal bevitt vitaminmennyiséget optimális lehet pluszban még a NapiBio.hu-nál kapható étrend-kiegészítőkkel is támogatni.

 Fontos a gyerekvitaminok fogyasztása

A gyerekek számára kiemelten fontos, és a növekedéshez alapvetően szükséges vitamin a C- és a D-vitamin, illetve a cink. Ezen vitaminok esetében fontos, hogy megfelelő mennyiségben legyenek jelen a szervezetben, mert alapvetőek a mindennapi működéshez.

A C-vitamin több szempontból is segíti a szervezet működését, de egyik legismertebb tulajdonsága a szervezet immunrendszerének általános támogatása. Erős antioxidáns hatása miatt segít erősíteni a szervezet természetes védekezőképességét, illetve védi a sejteket a szabadgyököknek nevezett káros molekuláktól.

A D-vitamin szintén elengedhetetlen az immunrendszerünk megfelelő működéséhez, mivel az alacsony D-vitamin szint növelheti a fertőzésekre való hajlamot. Alapvető D-vitamin forrásnak a napsütés tekinthető, de a téli hónapokban a napsütés hiánya miatt nehezebb hozzájutni a megfelelő D-vitamin mennyiségéhez. Ezekben a hónapokban a D-vitamin pótlása elengedhetetlen. 

Az immunrendszer szempontjából az egyik legfontosabb mikroelem a cink, amely a gyerekkori növekedésben játszik elengedhetetlen szerepet. 

A vitaminok és ásványi anyagok legtöbbje, illetve széles skálája megtalálható a speciálisan gyermekek számára összeállított multivitamin készítményekben. 

Az egészség miatt fontos, hogy a kiemelt tápanyagok mindig a kellő mennyiségben legyenek biztosítva a gyerekek számára - és ez legegyszerűbben a mindent tartalmazó vitaminokkal tehető meg.

 

Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
Kerülendő
Ez tetszik!
További anyagok